-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 06 23

Teismas nusprendė paleisti į laisvę savo naujagimės dukters nužudymu kaltinamą Švenčionių rajono gyventoją

Vilniaus apygardos teismas penktadienį nusprendė paleisti į laisvę savo naujagimės dukters nužudymu kaltinamą Švenčionių rajono gyventoją Edvardą Subočių.
Už grotų
Už grotų / 123rf.com nuotr.

Ketvirtadienį vykusiame posėdyje prokuroras Rolandas Imbrasas prašė suėmimą pratęsti dar trims mėnesiams, motyvuodamas, kad sąlygos ir pagrindai, kuriais suėmimas buvo skirtas, nesikeitė ir neišnyko.

Prokuroro manymu, nepaisant to, kad byla perduota teismui, E.Subočius turi būti laikomas suimtas, nes jis laisvėje nedirbo, nėra sukūręs šeimos, nesaistomas jokiais tvirtais socialiniais ir ekonominiais ryšiais, neturi realios nuolatinės gyvenamosios vietos, be to, anksčiau buvo teistas.

Į posėdį atvežtas kaltinamasis pareiškė, kad nesutinka su prokuroro nuomone.

„Gerbiamas teisėjau, nesutinku su prokuroru – yra nuolatinė gyvenamoji vieta, gal byloje duomenys nesurinkti – Strūnaičių kaimas, Švenčionių rajone. Be to, mokslai nebaigti vairuotojo pažymėjimui gauti, šiemet baigsis terminas, prašau nepratęsti suėmimo“, – į teisėją Arūną Kisielių kreipėsi E.Subočius.

Advokatas Stasys Karvelis klientui pritarė.

„Aš palaikau jo poziciją – nėra būtinybės tęsti suėmimo terminą. Galimas dalykas, kad jis yra apkalbėtas, savo kaltės nepripažįsta. Tik formalūs pagrindai pratęsti suėmimą, yra galimybės pakeisti kardomąją priemonę, paskirti lengvesnę. Prašyčiau netenkinti prokuroro prašymo“, – sakė advokatas.

Teisėjas penktadienį paskelbė, kad kardomojo suėmimo nepratęs ir kaltinamajam E.Subočiui skiriamas rašytinis pasižadėjimas neišvykti, paimami dokumentai, jis įpareigotas periodiškai registruotis Švenčionių rajono policijos komisariate. Jam taip pat draudžiama bendrauti ar ieškot ryšių su kaltinamąja Ivona Skorulskaja. Ši jauna moteris įtariama pagimdžiusi kūdikį, kurio tėvas yra E.Subočius. Jauni tėvai įtariami nužudę savo naujagimį.

„Byloje nėra jokių duomenų, kad iki sulaikymo E.Subočius būtų bandęs bėgti ar slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, jis yra jauno amžiaus, turi nuolatinę gyvenamąją vietą. Anksčiau kartą teistas, tačiau ne už smurtinio pobūdžio nusikaltimus, jam buvo skirta laisvės apribojimo bausmė“, – rašoma Vilniaus apygardos teismo nutartyje.

Teismas taip pat atkreipė dėmesį, kad laisvėje yra ir nusikaltimo bendrininkė O.Skorulskaja, jai jau taikomos švelnesnės kardomosios priemonės.

E.Subočius suimtas teismo laukė penkis mėnesius.

Vilniaus apygardos teismo nutartis nėra galutinė – per tris dienas gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.

E.Subočiui pateikti kaltinimai dėl kvalifikuoto nužudymo – savo mažametės bejėgiškos būklės dukters nužudymo.

Bylos duomenimis, 2015 metų spalio 19 dieną Švenčionių rajone, prie Žeimenos upės, I.Skorulskaja pagimdė naujagimį. Kartu su ja buvo ir E.Subočius. Pora ką tik gimusiu kūdikiu atsikratė, įmesdama į upę. E.Subočius kaltę neigia, tačiau moteris sako, kad jis prisidėjo prie nusikaltimo.

Lapkričio pradžioje vanduo apirusį vaiko kūną išmetė į krantą Pabradės pakraštyje, Meškerinės gatvėje. Apie radinį pareigūnams pranešė palei Žeimenos upę vaikščiojęs praeivis.

Porai gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Teismas bylą dėl naujagimės nužudymo pradės nagrinėti rugsėjį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius