-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 17

Teismas patvirtino, kad 7 lūšys Joniškio rajone iš ūkininko atimtos teisėtai

Šiaulių apylinkės teismo Joniškio rūmai 2021 m. vasario 15 d. patvirtino, kad septynios lūšys Joniškio rajone buvo laikomos pažeidžiant gyvūnų laikymo teisės aktų reikalavimus ir Aplinkos apsaugos departamentas šių metų sausio 9 d. jas paėmė teisėtai.
Lūšis
Lūšis / AAD archyvo nuotr.

Kad lūšys laikomos neteisėtai ir netinkamomis sąlygomis, buvo nustatyta 2020 m. rugsėjį. Tada Panevėžio gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, gavę pranešimą, atliko rotacinį neplaninį laukinių gyvūnų aptvaro patikrinimą Joniškyje. Kad apžiūra vyktų sklandžiai, į pagalbą buvo pasitelkti profesionalai iš Lietuvos ir Italijos.

Tačiau ir po aplinkosaugininkų patikrinimo iki šių metų sausio 9 d. lūšys ir toliau buvo laikomos pažeidžiant gyvūnų teisės aktų reikalavimus: laikymo sąlygos neužtikrino gyvūnų gerovės, viena lūšis per tą laiką nugaišo, dar viena rasta serganti.

Viena lūšis nugaišo, dar viena rasta serganti.

Primenama, kad į voljerus buvo patekta turint teismo sprendimą. Jas paimant buvo surašytas protokolas asmeniui, kuris lūšis laikė neteisėtai (neturėdamas privalomų dokumentų), eksponavo ir galimai jomis prekiavo.

Kad būtų užtikrintas procedūros skaidrumas ir teisėtumas, Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pareigūnų prašymu dalyvavo policijos pareigūnai ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistas.

AAD trečiadienį viešinamame pranešime pažymima, kad laikantiems laukinius gyvūnus nelaisvėje reikia laikytis Leidime bei Laukinių gyvūnų naudojimo taisyklėse nustatytomis sąlygomis.

Įsigijus laikymui aptvaruose, voljeruose ar kituose statiniuose laukinius gyvūnus, būtina turėti jų kilmę (t. y. paėmimo iš gamtinės aplinkos, išveisimo ar įvežimo į Lietuvos Respubliką aplinkybes) ir teisėtą įsigijimą patvirtinančius dokumentus.

Leidimo turėtojai privalo tvarkyti registrą, kuriame įrašomi duomenys apie laikomus laukinius gyvūnus (rūšis, laukinių gyvūnų skaičius, amžius, lytis, sveikata, gimimo ir gaišimo datos, įsigijimo šaltinis, informacija apie laukinių gyvūnų perkėlimą, pervežimą į kitą vietą).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius