Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 29

Teismas pripažino, kad po Panevėžio savivaldybės stogu dalintasi šimtais tūkstančių litų kyšių

Teismas pripažino, kad organizuota aukščiausių Panevėžio miesto savivaldybės tarnautojų grupė dalinosi šimtatūkstantines kyšių sumas.
Kyšis
Kyšis / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Viešųjų pirkimų konkursus dėl Europos Sąjungos lėšų skyrimo rengęs ir didžiulius kyšius iš konkursų nugalėtojų ėmęs Mykolas Buzys nuteistas metams ir šešiems mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant metams. Bausmė sušvelninta, nes savivaldybės Statybos ir statinių priežiūros skyriui vadovavęs valdininkas sutiko teisėsaugininkams atskleisti nusikaltimo aplinkybes ir bendrininkus, rašo „Lietuvos žinios“.

Užversdamas M.Buzio baudžiamąją bylą, Panevėžio miesto apylinkės teismas pareiškė, kad šioje byloje išaiškinti nusikaltimai buvo daromi veikiant organizuotoje grupėje, imant didelės vertės kyšius. Kol kas kiti nusikaltėliai viešai neįvardyti, nuosprendis perskaitytas tik M.Buziui.

Per artimiausius mėnesius teismas turėtų atversti buvusio Panevėžio vicemero Kastyčio Vainausko bei buvusio savivaldybės administracijos direktoriaus Stasio Karčinsko baudžiamąsias bylas.

2009-ųjų rugsėjį iš Panevėžio miesto savivaldybės, įtarus kyšių ėmimu, buvo išvestas antrankiais surakintas M.Buzys. Po pusantro mėnesio toks pat likimas ištiko savivaldybės vicemerą K.Vainauską. Dar po savaitės su antrankiais iš darbo vietos savivaldybėje buvo išvestas ir administracijos direktorius S.Karčinskas.

M.Buzio baudžiamąją bylą išnagrinėjęs Panevėžio miesto apylinkės teismas nusprendė, kad jis iš statybos bendrovių imdavo kyšius ir pinigais, ir natūra. Kyšiai būdavo imami ir paties M.Buzio, ir organizuotos nusikaltėlių grupės naudai. Jų paimta daugiau nei už šimtą tūkstančių litų. Įrodyta, kad vien M.Buziui teko 40 tūkst. litų, tiek pinigų teismas pareikalavo iš jo konfiskuoti.

Teismo nuosprendyje taip pat pabrėžiama, kad M.Buzys teisėsaugos institucijoms atskleidė Panevėžio miesto savivaldybėje ilgą laiką sistemingai veikusią aukštų savivaldybės tarnautojų sukurtos organizuotos grupės nusikalstamą veiką. Todėl buvusiam valdininkui skirta lengvesnė bausmė. Metus M.Buzys negalės ilgiau nei savaitei išvykti iš namų.

Su antrankiais iš Panevėžio miesto savivaldybės išvestiems ir už grotų pabuvojusiems, vėliau iš pareigų atleistiems „tvarkiečiams“ S.Karčinskui ir K.Vainauskui darbo biržos durų varstyti neteko. Buvęs Aukštaitijos sostinės vicemeras Panevėžio autobusų parke gavo vadybininko vietą, o buvęs miesto savivaldybės administracijos direktorius Panevėžio 9-ojoje vidurinėje mokykloje ėmėsi prižiūrėti kompiuterių tinklus. Panašų darbą jis dirba ir vienoje privačioje statybų bendrovėje. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius