Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 22

Teismas Šiaulių miesto valdžiai išaiškino, ką reiškia „skubiai“ vykdyti sprendimą

Šiaulių apylinkės teismas neseniai skelbė sprendimą, kad Šiaulių miesto meras Artūras Visockas plaukimo mokyklos direktorių Valerijų Belovą atleido neteisėtai ir įpareigojo sugrąžinti jį į pareigas skubiai. Meras užklausė teismą, ką reiškia skubiai? Rytoj ar po mėnesio, jei sprendimas nebus apskųstas?
Temidė
Temidė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šiaulių apylinkės teismas kovo mėnesį nusprendė, kad Šiaulių meras neteisėtai atleido plaukimo mokyklos vadovą iš pareigų ir pareikalavo skubiai viską atstatyti kaip buvę.

Savivaldybė panoro, jog teismas išaiškintų, kaip galima įvykdyti sprendimą skubiai, jei dabartinis Darbo kodeksas numato į darbą žmogų gražinti kitą dieną po sprendimas įsiteisėjimo.

O sprendimas įsiteisėja po mėnesio nuo paskelbimo, jei nėra apskundžiamas. Gal čia teismas įvėlė kokią rašybos klaidą? Lygiagrečiai Šiaulių miesto meras ir jo patarėjas Arnas Ilgauskas socialiniuose tinkluose paleido teismą ir teisėjų žeminančių frazių.

Teismas Šiaulių miesto savivaldybės prašymą tenkino iš dalies: netenkino Savivaldybės prašymo dėl rašymo apsirikimo klaidos ištaisymo ir išaiškino, kad kovo 15 d. priimtas teismo sprendimas dėl V. Belovo grąžinimo į darbą vykdomas skubiai, tai yra grąžinant į darbą ne vėliau kaip kitą darbo dieną po 2018 m. kovo 15 d. sprendimo.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Artūras Visockas.
Alvydo Januševičiaus nuotr./Artūras Visockas.

Civilinio proceso kodeksas numato, kad tais atvejais, kai sprendimas yra neaiškus, jį priėmęs teismas turi teisę išaiškinti sprendimą, nekeisdamas jo turinio. Sprendimas gali būti išaiškinamas tik tada, kai jis dar nėra įvykdytas, taip pat jeigu nepasibaigė terminas, per kurį sprendimas gali būti priverstinai įvykdytas, ar šis terminas neatnaujintas.

V.Belovas iš Šiaulių plaukimo mokyklos „Delfinas“ direktoriaus pareigų atšauktas neteisėtai ir turi būti skubiai grąžintas į darbą.

„Teismas taikė skubaus sprendimo vykdymą dėl V.Belovo grąžinimo į darbą ir rašymo apsirikimo nepadarė. Savivaldybės prašymą dėl teismo sprendimo išaiškinimo tenkino iš dalies, – sakė nutartį priėmęs Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teisėjas Vaidotas Narvidas. – Teismas vadovavosi Darbo kodeksu, kuris nukreipia į Civilinio proceso kodeksą ir suteikia teismui pačiam spręsti dėl skubaus sprendimų vykdymo, tame tarpe ir dėl neteisėtai atšaukto darbuotojo grąžinimo į darbą.“

Kovo 15 d. Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmuose paskelbtas sprendimas darbo byloje. Teismas nusprendė, kad 59 m. V.Belovas iš Šiaulių plaukimo mokyklos „Delfinas“ direktoriaus pareigų atšauktas neteisėtai ir turi būti skubiai grąžintas į darbą.

Tačiau teismas nutraukė civilinę bylą dalyje dėl ieškovo patikslinto ieškinio reikalavimo panaikinti Šiaulių miesto savivaldybės tarybos 2017 m. rugsėjo 7 d. sprendimo punktą, kuriame nurodyta, kad sprendimą dėl plaukimo mokyklos direktoriaus priėmimo į pareigas, jo atleidimo arba atšaukimo iš jų priima Savivaldybės meras.

Nutartis per 7 dienas nuo nutarties patvirtintos kopijos įteikimo gali būti skundžiama atskiruoju skundu Šiaulių apygardos teismui per Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius