Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
01 17 /17:54

K.Bartoševičiaus apklausa baigta: kaltę neigia, apklaus nukentėjusių vaikų tėvus

Panevėžio apygardos teismas trečiadienį baigė seksualiniais nusikaltimais prieš nepilnamečius kaltinamo buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus apklausą, kitame posėdyje bus apklausiami nukentėjusiųjų vaikų tėvai.

Pasak teismo, šios dienos posėdyje kaltinamasis davė teismui parodymus apie savo galimai padarytas nusikalstamas veikas, atsakinėjo į teismo, prokuroro, nukentėjusiųjų įgaliotų atstovių, gynybos klausimus. Kaltinamojo apklausa truko apie keturias valandas.

Apklaus vaikų tėvus

„Teismas apklaus aštuonis įstatyminius atstovus, tai yra tų nukentėjusiųjų vaikų tėvus ir keturis liudytojus, o tie liudytojai yra nepilnamečių liudytojų tėvai. Tai yra vaikai, kurie buvo apklausti ikiteisminiame tyrime, ir pasipasakojo kažką savo tėvams, tai tie tėvai bus apklausti“, – žurnalistams trečiadienį po posėdžio sakė teismo atstovė Jolita Gudelienė.

Kitas posėdis numatytas sausio 24 dieną. Jame kaltinamajam ir gynėjui suteikta galimybė pasirinkti, ar posėdyje dalyvauti gyvai, ar nuotoliu. Tuo metu liudytojai dalyvaus nuotoliu.

Parodymus duoda, kaltę neigia

K.Bartoševičius yra kaltinamas dėl 10 nusikalstamų veikų padarymo: dvi veikos – dėl seksualinio prievartavimo, padaryto mažamečio bei nepilnamečio asmens atžvilgiu, keturios – dėl jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimo bei dar keturios – dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

VIDEO: Kristijonas Bartoševičius prieš teismo posėdį nepratarė nė žodžio

Trečiadienį K.Bartoševičiaus advokatas Olegas Šibkovas po posėdžio patvirtino apie baigtą kaltinamojo apklausą.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Kristijono Bartoševičiaus bylos posėdis
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Kristijono Bartoševičiaus bylos posėdis

K.Bartoševičius visus jam pateiktus kaltinimus neigia.

„Buvo išdėstyta jo nuomonė apie kaltinimus, visą eigą, įvykius. Ta nuomonė yra tokia, kad kaltė yra neigiama ir jis nepripažįsta savo kaltės“, – trečiadienį po teismo posėdžio sakė K.Bartoševičiaus advokatas O.Šibkovas. Jis pridūrė, kad K.Bartoševičius neigia prievartavęs vaikus ar sukėlęs jiems fizinį skausmą ir mano, kad kaltinimai jam yra neteisingi. K.Bartoševičius žurnalistams neištarė nė žodžio.

„Kaltinamasis duoda parodymus, atsako į pateiktus klausimus, išsako savo poziciją“, – kalbėjo Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis. Jis patvirtino, kad kaltinamasis kaltę neigia. Jis patvirtino, kad įvykiai vyko daugiau nei metus, bet neatskleidė, nei kur, nei kada. Prokuroras taip pat teigė, kad kol kas anksti vertinti kaltinamojo parodymus ir jo poziciją. „Teigti, kad byla subliukš arba bus priimtas koks nors kitas sprendimas, šiuo metu jokiu būdu negalima. Teismas turi ištirti visus įrodymus, kurie buvo surinkti ikiteisminio tyrimo metu, juos patikrinti ir priimti sprendimą“, – teigė prokuroras.

VIDEO: Panevėžio prokuroras: apklausoje dalyvavo ir nukentėjusiųjų atstovai

Pasak jo, kaltinamasis savo kaltę neigė ir ikiteisminio tyrimo metu, neigia ir bylos nagrinėjimo metu.

Posėdyje dalyvavo ir keturi nukentėjusiųjų atstovai. Jie dalyvavo nuotoliniu būdu.

Pasak prokuroro, jokių prašymų kaltinamasis ar jo gynėjas teismui nepateikė.

Pernai gruodžio pabaigoje posėdis neįvyko dėl teisėjo ligos, o lapkričio pabaigoje vykusio posėdžio metu teismas priėmė dar du nukentėjusiųjų atstovų civilinius ieškinius. Iš viso jų yra trys.

Trečiadienio rytą K.Bartoševičius atvyko į teismą duoti parodymų, tačiau nepratarė nė žodžio jo laukusiems žurnalistams. K.Bartoševičiaus advokatas tepareiškė, kad jokių komentarų nebus.

K.Bartoševičiui galioja anksčiau skirtos kardomosios priemonės: rašytinis pasižadėjimas neišvykti, uždraudžiant bendrauti su nurodytais asmenimis, ir dokumentų paėmimas. Jam taikomas ir laikinas apribojimas naudotis banke turimais pinigais.

Prokuratūra jo bylą teismui perdavė pernai liepos pabaigoje. Jos nagrinėjimas vyksta uždarų posėdžių metu, siekiant apsaugoti nukentėjusius nepilnamečius, neatskleisti jų tapatybių.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Kristijono Bartoševičiaus bylos posėdis
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Kristijono Bartoševičiaus bylos posėdis

Įtariamas tvirkinęs vaikus

Baudžiamasis kodeksas už seksualinį prievartavimą numato laisvės atėmimą nuo 3 iki 15 metų, už jaunesnių kaip 16 metų asmenų tvirkinamuosius veiksmus – laisvės atėmimą iki penkerių metų, dėl sveikatos sutrikdymo numatytos švelnesnės bausmės.

K.Bartoševičius nusikaltimus, įtariama, įvykdė būdamas Seimo nariu. Naujienų portalas „Delfi“ skelbė, kad įtariama, jog K.Bartoševičius tvirkino berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ auklėtinius.

Pats K. Bartoševičius savo kaltės nepripažįsta. Trečiadienį kaltinamojo ir jo advokato Olego Šibkovo paklausus, ar K. Bartoševičius pripažįsta kaltę, advokatas sakė negalintis atsakyti į klausimą.

„Viskas bus pasakyta teismui“, – trečiadienį prieš teismo posėdį sakė O. Šibkovas. Jis pažadėjo į žurnalistų klausimus atsakyti po posėdžio.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Kristijono Bartoševičiaus bylos posėdis
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Kristijono Bartoševičiaus bylos posėdis

Ikiteisminį tyrimą dėl galimo nepilnamečių ir mažamečių seksualinio prievartavimo bei tvirkinimo prokuratūra atliko nuo pernai lapkričio. Įtarimai K.Bartoševičiui pateiktį pernai vasarį, Seimo nario mandato jis atsisakė kiek anksčiau, 2023-iųjų sausio pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius