Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 27

Teismų duris dėl paveldėjimo varstanti ringaudiškė: „Mane nori įbauginti“

Kauno rajone, Ringauduose, gyvenančios Otilijos (redakcijai pavardė žinoma, – red. past) istorija primena filmą – motinos sutuoktinis siekia atimti testamentu jai priklausančią turto dalį. Pasak pašnekovės, po laidotuvių nepraėjus nė mėnesiui, šalia sutuoktinio atsirado paslaptinga moteris, kurios tikslas – pasipelnyti. Be to, moteris 15min teigė susidurianti su bandymu įbauginti.
Otilija
Otilija / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Pašnekovė 15min paaiškino, kad remiantis testamentu, ji turėtų būti motinos turto paveldėtoja. Vis dėlto, vos pradėjusi tvarkyti paveldėjimo dokumentus, Otilija atsimušė į sieną – mamos sutuoktinis testamentą užprotestavo, dėl to turtas šiuo metu yra areštuotas, o paskutinę velionės valią teks ginti teismuose.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Otilija
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Otilija

Jaučiasi išduota

„Jaučiuosi visapusiškai išduota – kiek mama ir mes visi esame dėl jo padarę... Neįsivaizdavau, kad gali taip nutikti“, – nusivylimo neslėpė pašnekovė.

Otilijos teigimu, iki santuokos motina turėjo 2 ha žemės sklypą ir 200 kv. m gyvenamąjį namą su ūkiniu pastatu ir lauko virtuve. Kitas namas buvo pastatytas gyvenant santuokoje. Moteris paaiškino, kad motinos sutuoktiniui priklausančio turto atimti nenori, tačiau siekia, kad dalybos būtų teisėtos ir atitiktų velionės valią.

Pašnekovei pasirodė keista, kad nuo laidotuvių nepraėjus nė mėnesiui, šalia mamos sutuoktinio atsirado kita moteris. Ji įtaria, kad pastarosios siekis pasipelnyti ir yra tikroji nesutarimų priežastis.

„Pastebėjus, kad iš šio namo dingsta ne tik žodiniu susitarimu atiduoti daiktai, bet ir velionės rūbai, batai, piniginės, namą užrakinau, kad jis čia nesilankytų ir neneštų mamos daiktų naujai savo sugulovei. Savo ruožtu, jiedu apsigyveno naujame name, pastatytame santuokoje su mano mama“, – dėstė moteris.

Pradėtas tyrimas dėl grasinimo nužudyti

„Šiuo metu vyksta nematoma kova dėl bendroje santuokoje pastatyto gyvenamojo namo. Pusė šio turto pagal testamentą priklauso man ir dėl to patiriu daug šmeižto, spaudimo ir streso. Nors esu bendrasavininkė, į šį gyvenamąjį namą negaliu patekti. Kartais kyla klausimų ar tas turtas niokojamas, ar stengiamasi jį puoselėti“, – svarstė Otilija.

Be to, 15min pašnekovė atskleidė, kad šiuo metu prieš ją yra pradėtas tyrimas dėl grasinimo nužudyti.

„Kartą pamačiau juos kartu įvažiuojant į teritoriją. Įvyko konfliktas, apsižodžiavom, bet nieko tokio nebuvo. Šiandieną man keliama baudžiamoji byla, todėl, kad jis pasinaudojo situacija, kai buvau emocinga. Jie teigia, kad apgadinau vartus ir kėsinausi nužudyti“, – pasakojo moteris.

Paklausta, kaip pati vertina šią situaciją, Otilija teigė, kad tai – bandymas įbauginti. Neteisinga pasirodė ir tai, kad dėl sukelto triukšmo jai buvo skirta bauda, o vėliau, dėl tos pačios situacijos, pradėtas ir ikiteisminis tyrimas.

„Spalio 9 dieną buvo atlikta krata mano namuose. Kiek pavyko išsiaiškinti, ši krata neturėjo pagrindo, o be to namuose buvo du nepilnamečiai vaikai, todėl atliekant kratą turėjo atvykti vaiko teisių tarnybos specialistai. Jiems nesant, tai traktuotina kaip grubus vaiko teisių pažeidimas. Iš kratą atlikusių pareigūnų pavyko sužinoti, kad buvo ieškoma įrankio, kuriuo noriu nužudyti“, – 15min pasakojo ji.

Moteris neabejoja, kad motinos turtas labiausiai domina sutuoktinio seserį ir naująją draugę.

Otilija prisiminė panašią situaciją, kai mamos vyras ir jo sesuo policijos pareigūnų akivaizdoje grasino susidoroti ir atimti vaikus, jeigu ši neatsisakys savo turto dalies. Tą kartą, pasakojo moteris, į jos pareiškimą nebuvo atsižvelgta, nes policijos pareigūnai nusprendė, kad tai tėra nereikšmingas apsižodžiavimas.

Moteris neabejoja, kad motinos turtas labiausiai domina sutuoktinio seserį ir naująją draugę. Jos manymu, tai yra iš anksto suplanuota schema, kaip pasisavinti svetimą turtą. Otilija 15min atskleidė abejojanti procese dalyvaujančių teisėsaugos atstovų objektyvumu.

15min susisiekė su Otilijos motinos sutuoktiniu, tačiau vyras situacijos nekomentavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius