Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 12 23

Teismui perduota buvusio bendrovės „Kupiškio vandenys“ vadovo byla

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Rimantas Vagrys baigė ikiteisminį tyrimą ir į teismą perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje buvęs UAB „Kupiškio vandenys“ direktorius, 53 metų A.A. kaltinamas kyšininkavimu, o 56 metų vilnietis R.S. – jo papirkimu. 
Temidė
Temidė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Teismas

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai, metu buvo nustatyta, kad 2015 metų pabaigoje A.A. galimai paėmė kyšį iš vienos uždarosios akcinės bendrovės padalinio vadovo R.S.

Įtariama, jog už tai, kad jo atstovaujama bendrovė būtų pakviesta dalyvauti „Kupiškio vandenys“ organizuojamame vandentiekio medžiagų viešajame pirkime, R.S. 2015 metų gruodžio pabaigoje viename Vilniaus prekybos centre nupirko 699 eurų vertės kavos virimo aparatą ir perdavė jį naudotis A.A. šeimai.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavusio Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro R.Vagrio teigimu, buvęs „Kupiškio vandenų“ bendrovės direktorius A.A. savo kaltę pripažįsta visiškai.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo, savo ar kitų naudai tiesiogiai ar netiesiogiai pažadėjęs ar susitaręs priimti kyšį arba reikalavęs ar provokavęs duoti kyšį, arba priėmęs kyšį už neteisėtą veikimą baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius