Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 05 09

Tiesa ar melas? Tomas Tomilinas: prezidentas paleido visus kalinius, kurie gali padėti Ukrainai

Svarstant, ką daryti su specialiuose centruose gyvenančiais ir į kilmės šalis grįžti nesutinkančiais migrantais, Seimo narys Tomas Tomilinas pasiūlė jų likimą spręsti sekant Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pavyzdžiu. „Visus žmones (kalinius – red. past.), kurie gali padėti Ukrainai, jis tiesiog paleido“, – teigė jis. Ar tikrai šios šalies vadovas buvo toks geraširdiškas?
Tomas Tomilinas
Tomas Tomilinas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Karo metu paleidžiami kaliniai“

Apie V.Zelenskio sprendimą parlamentaras kalbėjo praėjusią savaitę LRT radijo laidoje „Aktualijų studija“. Teisėsaugai aiškinantis, ar Medininkų užsieniečių registracijos centre psichologas prievartavo migrantus, joje buvo diskutuojama apie padėtį migrantų apgyvendinimo vietose ir ten, visuomenininkų nuomone, atsiradusias sistemines problemas.

Svarstydamas, kaip reikėtų elgtis su ribotoje erdvėje gyvenančiais žmonėmis, T.Tomilinas pasiūlė atsižvelgti į Ukrainos pavyzdį.

„Prezidentas V.Zelenskis trečią, berods, trečią ar ketvirtą karo dieną ką jis padarė: jis paleido visus kalinius. Tiesiog paleido. Aš nekalbu apie žudikus ten kažkokius, ypač sunkius nusikaltimus [padariusius žmones – red. past.], gal to nepadarė. Bet visus žmones, kurie gali padėti Ukrainai, jis tiesiog paleido.“

Komentuodamas savo mintį portalui 15min, politikas teigė apie tokį Ukrainos lyderio siūlymą sužinojęs iš žiniasklaidos. Anot jo, buvo akcentuojama ne tiek kovinė patirtis, kiek žmonių nusiteikimas ginti savo šalį.

„Šiaip iš bendro išprusimo žinau, kad karo metu paleidžiami kaliniai, – kalbėjo T.Tomilinas. – Tai nėra nieko absoliučiai neįprasto.“

Jūs klausiate – tikriname mes
Įveskite politiko ar kito visuomenės veikėjo teiginį, kurį reikia patikrinti. Jei tik įmanoma, nurodykite, kur ir kada tai buvo pasakyta.
* privalomi laukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius