Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 03

Klaipėdoje karščiavimo klinika veiks Psichikos sveikatos centre

Penktadienio popietę Klaipėdos miesto savivaldybė surengė trumpąją spaudos konferenciją dėl karščiavimo klinikos – galutinai apsispręsta dėl vietos. Jau žinoma, kad klinikai įsteigti prireiks 100 tūkst. eurų.
Klaipėdos universitetinė ligoninė
Klaipėdos universitetinė ligoninė / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Klaipėdos respublikinei ligoninei atsisakius priimti karščiuojančius ir, įtariama, koronavirusu užsikrėtusius, pacientus, skubiai ieškoma išeičių.

Kaip teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, penktadienį pavyko susitarti ir rastas, anot jo, „kompromisinis sprendimas“. Jis priimtas derinant veiksmus ir su ministerija, ir su prezidentu.

Tai – Klaipėdos psichikos sveikatos centro patalpos Galinio Pylimo gatvėje. Anot mero, šis variantas anksčiau nesvarstytas dėl technikos trūkumo. Dabar sutarta, kad centras buvo aprūpintas rentgeno aparatu iš Klaipėdos respublikinės ligoninės. „Džiugu, kad įsikišus aukščiausioms šalies tarnybom, įsijungė ir kitos įstaigos“, – teigė meras.

Klinika veiks septynias dienas per savaitę maždaug po 4 valandas per parą.

Kaip teigė klinikos reikalus kuruojantis Saulius Dabravalskis, bus prašoma visų mieste veikiančių komandų – tiek iš valstybinių, tiek iš privačių klinikų pagalbos. Medikai, dirbsiantys čia, galės būti ne vyresni nei 60 metų.

„Svarbi problema – asmens saugos priemonės. Medikai turės būti aprūpinti visomis priemonėmis. Čia galės apsilankyti pacientai 18–60 metų, gavę šeimos gydytojo siuntimą. Čia jie bus atliekamas tepinėlis dėl COVID-19“, – teigė Klaipėdos jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyriausiasis gydytojas Saulius Dabravalskis.

Anot jo, tokios klinikos įkūrimas gali kainuoti apie 100 tūkst. eurų. Dabar dedamos visos pastangos kuo greičiau ją įsteigti. Viliamasi, kad tokia klinika ims funkcionuoti per savaitę.

Naujausiais duomenimis, per praėjusią parą koronavirusas nustatytas dar 4 KUL darbuotojams: dviem medikams ir slaugytojoms.

Tiesiogiai iš Klaipėdos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius