-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 23

Tiesioginė transliacija iš Klaipėdos savivaldybės: medikams rasti laikini namai

Pirmadienį Klaipėdos miesto savivaldybėje surengta spaudos konferencija, kurioje meras Vytautas Grubliauskas ir Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Vinsas Jonušonis plačiau papasakojo apie situaciją uostamiestyje, kur naujausiais duomenimis užsikrėtusių koronavirusu yra mažiausiai 20.
Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas
Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Tiesioginė transliacija:

VIDEO: Tiesiogiai: dėl koronaviruso plitimo prevencijos Klaipėdoje

Pirmadienio ryto duomenimis Klaipėdoje yra išaiškinta 20 koronaviruso atvejų. Tarp jų ir 4 medikai.

Dalis pacientų gydomi namuose.

Kaip informavo Klaipėdos meras, uostamiesčio medikams, dirbantiems Infekcinių ligų skyriuje, bus rasti laikini namai. Medikai, kasdien susiduriantys su koronaviruso grėsme, baiminasi dėl savo artimųjų. Todėl kurį laiką jie galės po darbo grįžti ne į savo šeimos namus, o į laikinus.

Klaipėdos miesto savivaldybė priėmė sprendimą visus renginius, kurie turėjo vykti iki liepos, nukelti arba atšaukti.

Uostamiestyje, kaip ir kituose šalies miestuose, gaunama nemažai informacijos apie karantino pažeidimą. 15min pasiekė žinia apie sekmadienį priemiesčio stadione futbolą žaidžiusius vyrus su vaikais.

Meras toliau negailėjo kritikos Sveikatos apsaugos ministerijai, vis dar užverčiančiai medikus biuriokratija. „Nesudeginkime medikų ant biurokratijos laužo“, – teigė V.Grubliauskas.

Klaipėdoje šiuo metu yra per 530 vietų saviizoliacijai. Šiuo metu tokia paslauga naudojasi 18 asmenų. Savo paslaugas ėmė siūlyti privatus sektorius. Kaip teigė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos vadovas Gintaras Neniškis, tikimasi, kad prisidės ir kitos savivaldybės, kurių gyventojams prireiks tokios paslaugos. Anot jo, jei bus poreikis didžiulis, visi Klaipėdos viešbučiai bus skirti priimti asmenis, kuriems būtina saviizoliacija.

Kiekvienas asmuo, kuriam prireikia tokios paslaugos, turi pasirašyti, kad 14 parų bus griežtoje saviizoliacijoje. Tikimasi pasitelkti ir šaulių pagalbą, kurie tikrintų, kaip saugomasi.

Ligoninės, kur gydomi infekuoti asmenys, vyriausiasis gydytojas V.Jonušonis pažymėjo, kad priemonių medikams kol kas pakanka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius