Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 21

Tikrins pradinukų kuprinių svorį

Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistai mokyklose organizuoja akciją „Pradinuko kuprinė: ar ne per sunki?“. Akcijos metu specialistės svers pradinukų kuprines ir tikrins, ar jos neviršija rekomenduojamo svorio.
Specialistai planuoja patikrinti visus daugiau kaip 7400 pirmų-penktų klasių uostamiesčio moksleivius.
Specialistai planuoja patikrinti visus pradinukus ir jų mokyklines kuprines. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Pernai atlikto tyrimo metu paaiškėjo, kad beveik 40 proc. Kauno moksleivių turėjo skeleto-raumenų sutrikimų, iš jų 45 proc. nustatyti sunkesni laikysenos sutrikimai. Specialistai pabrėžia, kad netaisyklinga laikysena dažniausiai būna ne įgimta, o susiformuoja nekreipiant dėmesio į vaiko poreikius. Didžiausios šio sutrikimo priežastys – netaisyklingas vaiko sėdėjimas, netinkamas krepšys knygoms nešti arba per didelis kuprinės svoris.

Ryškiausi pakitimai įvyksta jaunesniame mokykliniame amžiuje (7–10 metų), todėl į mokyklą tik pradėjusio eiti vaiko kuprinė turi atitikti visas rekomendacijas. Tuščia pradinuko kuprinė turėtų sverti ne daugiau kaip 700 g. Jei pirmokas sveria 25 kg, jo nešulys negali būti sunkesnis nei 2,5 kg.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius