Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 11

Tradicijos nemiršta: Vydo Gedvilo istorijoje linksniuotam Gintarui Furmanavičiui – šilta vieta

Darbo partijos nariams ir toliau puikiai sekasi įsidarbinti „darbiečių“ kuruojamose valstybės įstaigose.
Gintaras Furmanavičius
Gintaras Furmanavičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Naujausias pavyzdys – Gintaras Furmanavičius, buvęs vidaus reikalų ministras, anot LRT televizijos šaltinių, minimas pažymoje, kuria remdamasi prezidentė Dalia Grybauskaitė atsisako švietimo ir mokslo ministru skirti pirmąjį Seimo vicepirmininką Vydą Gedvilą.

G.Furmanavičius, kurio kandidatūrą V.Gedvilas esą „protegavo“ vykdant Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) direktoriaus paieškas, šios kėdės negavo. Bet gavo kitą.

Eksministrą įdarbino Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT), pavaldi „darbiečių“ kontroliuojamai Žemės ūkio ministerijai.

Politikas teigė į Nacionalinę žemės tarnybą pasukęs po to, kai nepavyko išlaikyti Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) vadovo kėdės.

„Darbietis“ tapo NŽT vadovės, buvusios savo partijos kolegės Daivos Gineikaitės patarėju. Tokio etato iki G.Furmanavičiaus įdarbinimo NŽT apskritai nebuvo.

Tai 15min.lt patvirtino pats NŽT direktorės patarėjas. Politikas teigė į NŽT pasukęs po to, kai nepavyko išlaikyti Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) vadovo kėdės.

„Čia nuo balandžio mėnesio. Buvo konkursas, aš jame sudalyvavau, kai nepatekau į LASF. Ir tapau patarėju. (…) Ten buvo reorganizacija daroma. Ten daug naujų etatų atsirado – ne šitas vietas“, – kalbėjo G.Furmanavičius.

Paklaustas, kiek konkurentų turėjo konkurse, pašnekovas teigė tuo nesidomėjęs.

Kauno politikas tikino nesąs „žalias“ NŽT reikaluose. 1992-1996 m. G.Furmanavičius vadovavo įmonei „Žemprojektas“, vėliau pasuko į krepšinį ir politiką.

Paklaustas, kokiais klausimais patarinėja NŽT vadovei, „darbietis“ buvo lakoniškas. „Visais, kuriais jinai paprašo patarimo“, – teigė G.Furmanavičius.

Eksministras tikina, esą jo partiškumas su sėkme įsidarbinant šviežiai sukurtoje darbo vietoje niekaip nesusijęs. Esą ir D.Gineikaitė jam nėra žinoma kaip partijos narė.

NŽT vadovė Daiva Gineikaitė kartu su VSAT pareigūnais vietoje įvertino lauko darbus, demarkuojant Lietuvos-Rusijos sieną.
NŽT vadovė Daiva Gineikaitė kartu su VSAT pareigūnais vietoje įvertino lauko darbus, demarkuojant Lietuvos-Rusijos sieną.

Paklaustas, kokiais klausimais patarinėja NŽT vadovei, „darbietis“ buvo lakoniškas. „Visais, kuriais jinai paprašo patarimo“, – teigė G.Furmanavičius.

„Ne, jokios partiškumo įtakos nėra. Ir norėčiau viešai paneigti visas tas eskalacijas, kad direktorė yra partinė. Aš jos, pavyzdžiui, kiek esu partijoje – niekada nemačiau“, – teigė G.Furmanavičius.

Pernai NŽT vadovo konkursą laimėjusi D.Gineikaitė neslepia priklausiusi Darbo partijai, tačiau tikina iš jos išstojusi.

Na, o G.Furmanavičius sykiu neigia žinias, esą jo kandidatūrą į KKSD vadovus protegavo V. Gedvilas. „Čia, žinokit, sena istorija. Net nenoriu apie tai kalbėti. Žodžiu, niekur aš nepretendavau“, – teigė „darbietis“.

NŽT tinklapyje pateikiamame tarnybos vadovės patarėjo pareigybės aprašyme nurodoma, kad G.Furmanavičius atlieka aibę funkcijų. Jis gali ir inicijuoti pakeitimus NŽT valdyme, ir tiesiogiai darbuotojams perdavinėti NŽT vadovės prioritetus bei padėti „juos suprasti ir įgyvendinti“.

Direktorės patarėjo atlyginimas NŽT nėra skelbiamas – turbūt dėl to, kad pareigybė visiškai nauja.

Kita vertus, G.Furmanavičiui atlyginimo dydis turbūt nėra pagrindinios prioritetas: kandidatuodamas į Kauno tarybą, „darbietis“ deklaravo nemenką turtą: privalomo registruoti turto už beveik milijoną litų, vertybinių popierių ir meno kūrinių – už 593 tūkst. Lt. Ir beveik 400 tūkst. Lt santaupų.

Tiesa, politikas nevengia ir skolinti, ir skolintis: suteiktų paskolų grafoje – 0,51 mln. Lt, gautų ir negrąžintų paskolų vertė – daugiau nei 1,16 mln. Lt. Ir atėmus skolas iš bendro G.Furmanavičiaus turto, skaičiuojant senąja valiuta, politikas gali drąsiai vadinti save milijonieriumi.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius