-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 09

Trakų rajono merė E.Rudelienė pateko į interesų konfliktą, nusprendė etikos sargai

Trakų rajono merė Edita Rudelienė pateko į interesų konfliktą, trečiadienį nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).
Edita Rudelienė
Edita Rudelienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Etikos sargai nustatė, kad E.Rudelienė ir jos sutuoktinis Henrikas Rudelis valdo du sklypus su buvusiu Liberalų sąjūdžio nariu ir Lentvario M.Šimelionio gimnazijos vadovu Jonu Kietavičiumi, su kuriuo susijusius klausimus merė ne kartą sprendė savivaldybės taryboje.

Tai – klausimai dėl atostogų, savivaldybės valdomų švietimo įstaigų vadovų algos koeficientų, taip pat teigiama, kad merė pasirašė ir J.Kietavičiaus darbo sutarties pakeitimus bei su juo susijusias dvi rezoliucijas ir potvarkį.

Teigiama, kad merė nuo šių klausimų svarstymo ir sprendimo nenusišalino.

Etikos sargai įsitikinę, kad E.Rudelienė turėjo bendraturtį nurodyti savo privačių interesų deklaracijoje 2016 metais, kai atsirado teisinė pareiga tą padaryti.

Su Trakų rajono mere E.Rudeliene telefonu BNS trečiadienį susisiekti nepavyko, tačiau ji feisbuke parašė nemananti, kad sklypo deklaravimas turėjo įtakos priimtiems sprendimams.

„Mūsų šeima, daug metų atgal, kai aš nedirbau mere ir net nebuvau savivaldybės tarybos nare, su buvusiu gimnazijos direktoriumi įsigijome žemės ūkio paskirties sklypą. Planų buvo įvairių, jų taip ir neįgyvendinome, tačiau bendrą nuosavybę tebeturime“, – teigė E.Rudelienė.

„Visada laikausi įstatymų ir net mintis nekilo nusišalinti nuo klausimo, kuris susijęs su visų rajono švietimo įstaigų vadovų darbo įvertinimu. Nemanau, kad sklypo deklaravimas ar nedeklaravimas turėtų įtakos priimtiems sprendimams, bet ateityje neabejotinai dar atidžiau vertinsiu galimas rizikas, nes esu už atsakingą politiką“, – pridūrė merė.

Etikos sargai tyrimą dėl Trakų rajono merės pradėjo šių metų balandį.

Liberalų sąjūdžio narė E.Rudelienė Trakų rajono mere dirba nuo 2014 metų rugpjūčio. Ji buvo išrinkta ir kovą vykusiuose rinkimuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius