Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 13 /2019 09 16

Traukia per dantį valdžios kampaniją „Kaunas tvarkosi“: „Mūsų kiemas dvokia srutomis“

Kaunas nuolat afišuoja šūkį „Kaunas tvarkosi“, tačiau, pasak į redakciją besikreipusios kaunietės Evelinos, taip toli gražu nėra. Štai Aleksote iš atraminės šlaito sienos sunkiasi fekalijos. Vietos gyventojai dėl to jau kurį laiką yra priversti kęsti dvoką. Institucijų skubios pagalbos jie tikina nesulaukiantys. „Kauno vandenys“ tai neigia – šiuo metu atliekama diagnostika, ieškoma trūkio vieta.
Veiverių gatvėje Kaune besisunkiančios nuotekos
Veiverių gatvėje Kaune besisunkiančios nuotekos / Skaitytojos Evelinos nuotr.

„Gyvename Aleksote prie pat funikulieriaus. Namas stovi Veiverių gatvėje, prie šlaito, virš yra keletas kitų namų. Iš sienos kieme srutos teka čiurkšle, dvokia kanalizacija, dalis kiemo virto pelke.

Kvietėme gamtos apsaugą, „Kauno vandenų“ avarinę tarnybą. Deja, požiūris Kauno, kuris tvarkosi, apgailėtinas. Atvažiuoja, pažiūri, neva kažką padaro ir vėl išvažiuoja. O jūs, gerbiami gyventojai, toliau briskit per srutas. Ir kur žmogus turi kreiptis, kad būtų išspręsta problema, kuri XXI amžiuje turėtų būti likviduota skubos tvarka?“ – retorinį klausimą kėlė kaunietė Evelina.

Skaitytojos Evelinos nuotr./Veiverių gatvėje Kaune besisunkiančios nuotekos
Skaitytojos Evelinos nuotr./Veiverių gatvėje Kaune besisunkiančios nuotekos

Nuotekos iš sienos, anot jos, bėga jau keletą mėnesių. Anksčiau, tikėtina, greičiau susigerdavo į žemę, nes tokios balos, kokia yra dabar, nebūdavo.

Vykdoma diagnostika

Kaip 15min teigė „Kauno vandenų“ Gamybos skyriaus Eksploatacinės tarnybos viršininkas Valdas Kavaliauskas, pranešimą apie šį atvejį bendrovė gavo rugsėjo 10 dieną. Dar tą pačią dieną į vietą nuvyko eksploatacinės tarnybos brigada su plovimo mašina, tačiau atlikti mišrios nuotekų sistemos darbus sutrukdė tai, kad šulinys privačioje valdoje, su kurios savininkais tuo metu susisiekti nepavyko.

Skaitytojos Evelinos nuotr./Veiverių gatvėje Kaune besisunkiančios nuotekos
Skaitytojos Evelinos nuotr./Veiverių gatvėje Kaune besisunkiančios nuotekos

„Vėliau susisiekus su privačios valdos šeimininkais, minėtoje vietoje bendrovės eksploatacinės tarnybos specialistai pradėjo darbus – atkastas žemėmis užverstas šulinys, atliekama tv diagnostika (tikslinama trūkio vieta), formuojama gamybinė užduoti. Tolimesnius darbus vykdys bendrovės samdomi rangovai. Kurie – kol kas dar sprendžiama.

Spėjama, kad įtrūko mišrių nuotekų vamzdis, kuriuo aptarnaujami trys individualūs namai. Apžiūrėjus drėkstančią šlaito vietą, spėjama, kad įtrūkimas nėra didelis“, – paaiškino „Kauno vandenų“ atstovas.

Avarija likviduojama jau kelias savaites

Aplinkos apsaugos departamentas pranešimą apie per sieną bėgančias nuotekas gavo kiek anksčiau – šių metų rugpjūčio 22 dieną. Tą pačią dieną aplinkos apsaugos pareigūnai nuvyko į pranešime nurodytą vietą. Patikrinimo metu užfiksuota, kad nuotekos ne bėga, o sunkiasi per sieną, todėl paimti mėginius galimybės nebuvo.

Skaitytojos Evelinos nuotr./Veiverių gatvėje Kaune besisunkiančios nuotekos
Skaitytojos Evelinos nuotr./Veiverių gatvėje Kaune besisunkiančios nuotekos

Tą pačią dieną aplinkos apsaugos inspektoriai susisiekė su UAB „Kauno vandenys“ dėl įvykusios avarijos bendrovės tinkle. Bendrovė informavo, kad pradėjo avarijos vietos nustatymo darbus.

„Mūsų turimais duomenimis, šiuo metu avarijos likvidavimo darbai tebevyksta. Savo ruožtu, stebime situaciją. „Kauno vandenys“ turi informuoti apie avarijos likvidavimą. Artimiausiu metu numatoma kreiptis į bendrovę, kad pateiktų avarijos likvidavimo darbų sąrašą“, – paaiškino Aplinkos apsaugos departamento viešųjų ryšių specialistė Ieva Krikštopaitytė.

Papildyta rugsėjo 16 dieną 14.58 valandą. Kaip 15min informavo I.Krikštopaitytė, „Kauno vandenys“ departamentą informavo, kad buitinių nuotekų vamzdynas Veiverių gatvėje jau suremontuotas – pakeista 3 metrų nuotekų vamzdyno.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius