Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 20

Traukiantis L.Truss, G.Nausėda sako išgyvenantis dėl politinio nestabilumo JK

Prezidentas Gitanas Nausėda sako išgyvenantis dėl politinio nestabilumo Jungtinėje Karalystėje (JK), iš pareigų besitraukiant šios šalies premjerei Liz Truss, tačiau tikisi, kad bendradarbiavimas su svarbia sąjungininke išliks toks pats.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Man labai gaila, kad šie vidaus politikos įvykiai vyksta. Tikrai labai pergyvenu dėl to, kas vyksta Didžiojoje Britanijoje, kadangi laikau tai mūsų ištikima sąjungininke ir Jungtinės Karalystės pagalba mums, jų vaidmuo užtikrinant mūsų regioninį saugumą ir stabilumą yra nepaprastai svarbus“, – žurnalistams Briuselyje ketvirtadienį sakė Lietuvos prezidentas.

Taip jis kalbėjo netrukus po to, kai L.Truss pareiškė, kad negali įgyvendinti mandato, dėl kurio buvo išrinkta premjere, ir atsistatydina.

Ji pareigas eis toliau iki tol, kol bus išrinktas naujas Jungtinės Karalystės valdančiosios Konservatorių partijos lyderis ir šalies premjeras. Tai padaryti rengiamasi iki spalio 28 dienos.

L.Truss tampa trumpiausia ministro pirmininko pareigose dirbusia politike JK istorijoje.

G.Nausėda sakė besiviliantis, jog šalies nestabilumas pirmiausia yra susijęs su vidaus klausimais ir neturės įtakos užsienio politikai.

„Mes ir toliau bendradarbiausime su visais lyderiais, kuriuos Jungtinės Karalystės žmonės ir politikai išrinks: premjerai, ministrai – su visais mes palaikysime tokį patį kaip ir dabar efektyvų darbinį kontaktą ir bendradarbiausime visomis galimybėmis“, – teigė prezidentas.

JK vadovauja dešimties valstybių Jungtinėms ekspedicinėms pajėgoms (JEF), kurioms priklauso ir Lietuva.

Ši šalis taip pat vadovauja Estijoje dislokuotam tarptautiniam NATO sąjungininkų batalionui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius