-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 28 /13:21

Traukiasi aplinkos viceministrė Rėda Brandišauskienė

15min žiniomis, Aplinkos ministerijos viceministrė Rėda Brandišauskienė nusprendė trauktis iš pareigų.
Rėda Brandišauskienė
Rėda Brandišauskienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Savo apsisprendimą portalui 15min patvirtinusi Rėda Brandišauskienė motyvavo atsiradusiu nuovargiu.

„Aš apsisprendžiau trauktis iš esamų pareigų. Dabar norėsiu tik poilsio ir grąžinti skolas šeimai. Keičiantis ministrams sutikau tęsti darbus dėl stabilumo ir darbų tęstinumo. Šią misiją jaučiuosi įvykdžiusi. Labai vertinu pasitikėjimą, kurį turėjau ir patirtį, kurią gavau. Tačiau dabar laikas pauzei“, – portalui 15min sakė aplinkos viceministrė.

Vėliau R.Brandišauskienė savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje išsamiau paaiškino pasitraukimo priežastis.

„Pirma, man buvo garbė ir prasmė dirbti valstybei. Kiekvienam piliečiui rekomenduoju ir kviečiu. Tik visi geranoriškai prisidėdami galime turėti stiprią valstybę. Dėl to paties myliu ir aštrų nevyriausybinį sektorių, turiu atvirą požiūrį į kritiką etc.

Antra, pastarąjį pusmetį darbų tęstinumas ir stabilumas buvo pagrindiniai mano likimo Aplinkos ministerijoje motyvai. Formaliai čia buvau įdarbinta net tris kartus (nes įgaliojimai baigiasi automatiškai su kiekvienu ministru). Ačiū Kęstučiui Navickui už pirminį pakvietimą, premjerui, l.e.p. Žygimantui Vaičiūnui ir dabartiniam ministrui Kęstučiui Mažeikai už suteiktą pasitikėjimą ir kvietimus tęsti darbus. Palydėjau, kiek tai buvo mano galimybėse, ministeriją iki stabilesnio etapo, ši misijos dalis kaip ir baigta.

Trečia, tai labai intensyvi veikla ir patirtis. Kritikuoti nesunku, o veikti ir prisiimti atsakomybę yra reikalų. Po pustrečių metų tiesioginio darbo ir daugiau nei pusmečio papildomo krūvio pavaduojant kitus viceministrus, jaučiuosi pavargusi – nebeveikiu taip, kaip galėčiau geriausiai, prarandu jautrumą. Tęsti ar naudotis pozityvia inercija nebūtų atsakinga tarnybos pareigų, mano pačios ir artimųjų atžvilgiu. Todėl priėmiau sprendimą dėl pauzės.

Dėl tolesnės veiklos: pažadėjau sau nieko nesvarstyti bent mėnesį, pailsėti. Esu advokatė, tai kaip „avarinį“ veiklos variantą turiu. Tačiau po darbo vietos bendruomenėje (Užupyje) ir Aplinkos ministerijoje neturiu troškimo ten grįžti. Norisi labiau prasmingos veiklos“, – rašė R.Brandišauskienė.

Aplinkos viceministrės pareigas ji ėjo nuo 2016 metų gruodžio, jos kuruojamos sritys buvo: statyba ir būstas, teritorijų planavimas, urbanistika ir architektūra, aplinkos apsaugos valstybinė kontrolė.

Viceministrė kontroliavo ir koordinavo Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją prie Aplinkos ministerijos, VšĮ Būsto energijos taupymo agentūrą, VĮ Statybos produkcijos sertifikavimo centrą, UAB „Projektų ekspertizė“ veiklą.

15min primena, kad kovo mėnesį iš pareigų taip pat pasitraukė aplinkos viceministras Martynas Norbutas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Martynas Norbutas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Martynas Norbutas

M.Norbutas aplinkos viceministro pareigas paliko, nes, anot jo, buvo sunku efektyviai dirbti, kai nėra visos komandos. Buvęs viceministras kuravo gamtos apsaugos, miškų ir saugomos teritorijų bei atliekų sritis.

Jį vėliau pakeitė žemės ūkio mokslų daktarė Rasa Vaitkevičiūtė, kuri kuruoja gamtos apsaugos ir miškų sektorius.

Gruodžio pradžioje premjerui Sauliui Skverneliui atleidus Kęstutį Navicką, Aplinkos ministerijai laikinai vadovavo energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas. Nuo balandžio 9 dienos ministru pradėjo dirbti iki tol Seimo Aplinkos apsaugos komitetui vadovavęs Kęstutis Mažeika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius