Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 10 /11:04

Rasa Kazėnienė 15min studijoje: grasinimų sulaukiu ir kalinių žargonu apie gaidžius

Trečiadienį 15min studijoje apsilankiusi Kauno tardymo izoliatoriaus Socialinės reabilitacijos skyriaus viršininkė Rasa Kazėnienė pasakojo iki šiol sulaukianti įvairiausių grasinimų dėl to, kad nusprendė prabilti apie sistemos negeroves. Tačiau Kauno policija, anot jos, grasinimų tirti neskuba. R.Kazėnienė 15min prisipažino sulaukusi pasiūlymų iš politikų, tačiau tikino savęs politikoje nematanti.
Rasa Kazėnienė
Rasa Kazėnienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

15min studijoje R.Kazėnienė pasakojo vis dar sulaukianti grasinimų, kurie plaukia įvairiai.

„Esu informuojama, kad su manimi bus susidorota, jog mane sunaikins – per man artimus žmones, per man tolimesnius žmones. Jog mane sunaikins, mano šeimą sunaikins, jog aš ir mano šeima esame naivūs ir ne visai protingi dėl to, kad vėlėmės į tokią labai aršią kovą su negerovėmis“, – sakė ji.

R.Kazėnienė pasakojo neseniai sulaukusi laiško, kuriame buvo kalendorius su gaidžių nuotraukomis. Greta buvo užrašas „ko ko“.

R.Kazėnienė neabejoja, kad tai – grasinimas kalinių žargonu: „Tai yra perspėjimas. Kažkieno, kam yra nesvetima subkultūrų tvarka. Perspėjimas, jog kažkas panašaus ir jūsų lauks, kaip tų gaidžių, kurie yra kalėjime.“

Pašnekovė sakė dėl ryškesnių grasinimų kreipusis į Kauno policiją, tačiau kažkuo apčiuopiamu visa tai nevirto.

„Negaliu pasakyti, kad Kauno policija turi labai didelį norą išsiaiškinti. Visi mūsų kreipimaisi buvo paversti į dokumentų bylas ir iš to rezultato jokio. Dėl to labai apgailestauju ir jaučiu didelį nusivylimą“, – sakė ji.

VIDEO: R.Kazėnienė papasakojo apie gaunamus grasinimus

Apie netvarką Kauno tardymo izoliatoriuje R.Kazėnienė prabilo prieš daugiau kaip pusantrų metų.

Skandalas nuo minėtos įstaigos išsiplėtė ir į kitas, viešieji pirkimai, kuriuose rasta daugybė pažeidimų, buvo centralizuoti, tačiau ar bandymai bent kiek išskaidrinti sistemą pasiteisino?

Anot R.Kazėnienės, pasiekimus vertinti dar yra per anksti, nes praėjo vos pusmetis, kada pradėjo dirbti naujasis teisingumo ministras.

„To, kas padaryta per 25 metus, neįmanoma išspręsti per pusę metų, jeigu mes per artimiausius dvejus metus pamatysime nors kokius rezultatus, tai bus labai daug“, – sakė ji.

„Kalėjimų departamente nepasikeitė beveik niekas“

Neseniai įtarimai ėmė kristi ant mažiau nei metus Kalėjimų departamentui (KD) vadovaujančio Roberto Krikštaponio. Jis sulaukė abejonių dėl neskaidrios veiklos. 15min teisingumo ministras Elvinas Jankevičius praėjusią savaitę patvirtino, jog dėl vieno viešojo konkurso buvo kreiptasi į atsakingas institucijas, o gavus jų atsakymus bus sprendžiama dėl R.Krikštaponio.

Atsakydama į klausimą, ar reikėtų bijoti, kad Kalėjimų departamente prasidės neaiškūs dalykai, R.Kazėnienė teigė, kad nereikėtų jaustis labai drąsiai ir užtikrintai dėl skaidrumo.

„Iš esmės Kalėjimų departamente nepasikeitė beveik niekas, išskyrus tai, kad išėjo keletas asmenų“, – sakė ji.

Anot R.Kazėnienės, turėtų pasikeisti departamento požiūris į tuos pačius viešuosius pirkimus, tačiau konkrečiau į klausimus galėtų atsakyti patikrinimai.

Ji teigė matanti tendenciją, kad KD, nors yra steigėjas, bando iš rinkos eliminuoti valstybės įmonę „Mūsų amatai“.

Kalėjimuose platinant narkotikus dalyvauja policija?

Pastaraisiais mėnesiais žiniasklaida nagrinėjo kitus nemalonius bausmių vykdymo sistemos skaudulius, pavyzdžiui, nesugebėjimą suvaldyti nuteistųjų Pravieniškių pataisos namuose.

Pastaraisiais mėnesiais KTI buvo viena pirmaujančių įstaigų pagal paimamas neleistinas medžiagas. Anot R.Kazėnienės, KTI atimti neleistinas medžiagas yra gana nesunku.

Tačiau, anot jos, mažai kalbama apie vieną problemą – prie neleistinų medžiagų platinimo prisideda ir policijos, Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

„Pastebėjome, kad taip, galimai policijos pareigūnai irgi gali būti bendradarbiai. Mes sutelkėme visas jėgas, pareigūnai principingi, ir šie statistiniai duomenys yra tokie, kokie yra“, – sakė ji.

Dėl atvejų, kai policijos pareigūnai dalyvauja kvaišalų platinime, R.Kazėnienės įsitikinimu, atsakomybę turėtų prisiimti policijos vadovybė.

„Tai nėra vienkartinis reiškinys. Yra taip, jog policija pasiima iš mūsų asmenį be draudžiamo daikto, nuveža iki teismo posėdžio ir parveža pas mus ir jau tas asmuo turi draudžiamą daiktą“, – pasakojo ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius