Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 08 31

Trišalė taryba toliau tęsia Darbo kodekso pakeitimų svarstymus

Pirmadienį vykusiame Trišalės tarybos posėdyje sutarta dėl darbuotojų mokymo atostogų apmokėjimo bei dėl prastovų, tačiau streikų organizavimo klausimas liko neaptartas.
Namų biuras
Namų biuras / Vida Press nuotr.

„Sutarėm dėl mokymo atostogų apmokėjimo. Sutarėm su darbdaviais, pritarė ir projekto rengėjai, kad nepriklausomai nuo to, ar mokomasi formaliame, ar neformaliame švietime, darbuotojui per metus apmokėtų 10 dienų mokymosi atostogų po 50 proc. darbo užmokesčio. Dabar, jei nebuvo darbdavio siuntimo, darbdavys galėjo visai nemokėti“, – BNS sakė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos vadovas Artūras Černiauskas.

Anot jo, taip pat buvo sutarta palikti vadinamuosius „mamadienius“ ir „tėvadienius“.

„Taip pat sutarėme dėl prastovos, užfiksavome, kad darbuotojas minimaliai prastovos atveju turi gauti ne mažesnį kaip minimalų darbo užmokestį, kad tas mėnesis, kai bus prastova, būtų įskaičiuotas į darbo stažą ir darbuotojas turėtų visas socialines garantijas“, – kalbėjo A.Černiauskas.

Profesinių sąjungų atstovo teigimu, Darbo kodekso pakeitimai, susiję su streikų organizavimu, pirmadienį nebuvo svarstomi. Šio klausimo svarstymas, kartu su išeitinėmis kompensacijomis turėtų būti svarstomas artimiausiame Trišalės tarybos posėdyje rugsėjo 8 dieną.

Vyriausybės parengtas socialinis modelis siūlo liberalizuoti darbo santykius bei pertvarkyti „Sodros“ pensijų sistemą. Iš viso planuojama pakeisti apie 40 teisės aktų.

Profesines sąjungas piktina Vyriausybės skuba, nes ji jau patvirtino ir Seimui perdavė visus socialinio modelio projektus.

Profesinės sąjungos rugsėjo pradžioje Vilniuje organizuoja didelį mitingą, kuriame protestuos prieš, anot jų, skubotai priimamą socialinį modelį. Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija gavo leidimą į renginį surinkti 2 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas