Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 30

Trukt už vadžių, vėl iš pradžių – kiek prezidentas ir premjerė turi teisę niekaip nesutarti?

Prezidentūrai ir Vyriausybei vargais negalais radus sutarimą dėl ambasadoriaus Europos Sąjungoje, bendros kalbos nepavyksta rasti ir jau vėluojama pateikti kandidatą į europinius auditorius. Institucijų nuomonė dėl to, kurioje stadijoje yra šis procesas, skiriasi. Premjerės Ingridos Šimonytės atstovė sakė, kad kandidatūros derinimas vyksta sunkiai, o prezidentas Gitanas Nausėda galvoja, jog dėl jos jau sutarta. Apžvalgininkas pastebėjo, kad kai Lietuvoje galioja nepaprastoji padėtis, tarptautinė aplinka įtempta, ne pats tinkamiausias laikas ambicijoms ir iš svarbiausių politikų norėtųsi daugiau konstruktyvumo.
Prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su premjere Ingrida Šimonyte
Ingrida Šimonytė ir Gitanas Nausėda / Roberto Dačkaus (Prezidento kanceliarija) nuotr.

Dabartinio Lietuvos atstovo Europos Audito Rūmuose buvusio finansų ministro Rimanto Šadžiaus šešerius metus trukusi kadencija baigiasi birželio 15 dieną.

Europos Sąjungos Tarybos Generalinis sekretoriatas prieš metus kreipėsi į tas valstybes, kurių atstovų darbo Europos Audito Rūmuose laikas eina į pabaigą, prašydamas ne vėliau kaip iki spalio pabaigos pateikti naujas kandidatūras.

Lietuva to iki šiol nepadarė.

Panašu, kad nesutampa prezidento G.Nausėdos ir premjerės I.Šimonytės nuomonės dėl to, ką siųsti dirbti į Liuksemburgą.

Neoficialiai teigiama, kad prezidentūra remia Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko konservatoriaus Mykolo Majausko kandidatūrą.

Tuo metu žiniasklaida skelbė, kad Vyriausybės vadovė į Europos Audito Rūmus esą norėtų deleguoti buvusį Konstitucinio Teismo pirmininką teisininką Dainių Žalimą.

„Neigiami įspūdžiai“ žmonėms

Seimo pirmininkės pirmasis pavaduotojas konservatorius Jurgis Razma sakė, kad džiaugtųsi, jeigu sutarimas dėl svarbių kandidatūrų būtų surandamas greičiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius