Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 22

Trys dešimtys įstaigų liks be savo piniginių

Finansų ministerija parengė Biudžeto sandaros tymo pataisas, kuriomis, be kita ko, siūloma trimis dešimtimis mažinti dabartinių asignavimo valdytojų skaičių.
Eurai
Eurai / 123rf.com

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, tarp tų, iš kurių nuo kitų metų sausio siūloma atimti piniginę, yra Nacionalinis operos ir baleto teatras, Nacionalinis dramos ir Kauno dramos teatrai, Lietuvos dailės muziejus, Nacionalinis M. K. Čiurlionio muziejus, Valdovų rūmai, Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija. Visas šias įstaigas finansinė bambagyslė susietų su Kultūros ministerija.

Atskirą biudžeto eilutę taip pat prarastų valstybinės kolegijos ir mokslinių tyrimų institutai, juos „maitintų“ Švietimo ir mokslo ministerija. Tačiau, kaip ir iki šiol, savarankiškumą išsaugotų universitetai. Naujovės paliestų ir teisėsaugininkus. Atskiros biudžeto eilutės netektų policija, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, Vadovybės apsaugos departamentas bei kitos institucijos.

Šiuo metu šalyje yra 162 valstybės biudžeto asignavimų valdytojai. Priėmus siūlomas pataisas jų liktų 130.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius