Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 21 /13:15

Trys Seimo konservatoriai lankosi Kyjive

Seimo nariai, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovai Paulius Saudargas, Laurynas Kasčiūnas ir Justinas Urbanavičius lankosi užpultoje Ukrainoje. Parlamentarai ukrainiečiams atvežė paramą, susitiko su Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininku Ruslanu Stefančiuku, parlamentaru Igoriu Guzu, planuoja pasimatyti su Kyjivo meru Vitalijumi Kličko.
Laurynas Kasčiūnas, Justinas Urbanavičius, Paulius Saudargas
Laurynas Kasčiūnas, Justinas Urbanavičius, Paulius Saudargas / 15min nuotr.

Parlamentarai ukrainiečiams atvežė šarvinių liemenių, miegmaišių, kitų reikalingų priemonių, taip pat – perdavė mašiną.

„Buvome Voluinėje, palikome paramą, buvo mūsų draugas Aukščiausiosios Rados parlamentaras Igoris Guzas, mes su juo bendraujame dažnai. <...> Tai – šarvinės liemenės, miegmaišiai, taktiniai dalykai – visi kaip visada. Ir mašiną vieną palikom – pikapą“, – pirmadienį 15min pasakojo Seimo vicepirmininkas P.Saudargas.

„Pernakvojom Rivnėje ir dabar atvažiavom į Kyjivą. Čia – pagrindinis mūsų tikslas“, – pažymėjo jis.

Kyjive politikai jau susitiko su Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininku R.Stefančiuku, taip pat planuoja susitikti su Kyjivo meru V.Kličko.

Susitikimo detalės su juo neskelbiamos, teigė P.Saudargas.

„Nenori, kad ant jo kokios raketos numestų, nes jį labai gaudo“, – sakė jis.

Po to politikai planuoja važiuoti atgal į Lietuvą per Voluinę.

„Šiandien važiuojam atgal iš Kyjivo į Voluinę, nes Kyjivas 22 val. užsidaro dėl komendanto valandos. Jie tikisi puolimo ir neišvažiuosim“, – pažymėjo Seimo narys.

Pagrindinis kelionės tikslas, pasak jo, buvo nuvykti į Kyjivą, Aukščiausiąją Radą, susitikti su politikais ir išreikšti užpultai šaliai paramą.

Į Ukrainą atvykęs J.Urbanavičius 15min pasakojo, jog politikai dabar yra ten, kur būti svarbiausia. Seimo nariai į šalį, anot jo, atvyko automobiliu, Kyjivą pasiekė kiek saugesniu maršrutu.

Su BNS telefonu kalbėjęs L.Kasčiūnas teigė, jog reikia siekti dar platesnių sankcijų karą prieš Ukrainą pradėjusiai Rusijai.

Mes remiam ukrainiečius ginkluote, reikia stengtis, kad tai darytų visos Vakarų šalys, taip pat – stiprinti sankcijas Rusijai.

„Šiuo metu esame Kyjive, kalbu su jumis iš Aukščiausiosios Rados, aptarėme su Rados vadovu R.Stefančuku, kaip toliau dirbti diplomatiniais formatais. Mes remiam ukrainiečius ginkluote, reikia stengtis, kad tai darytų visos Vakarų šalys, taip pat – stiprinti sankcijas Rusijai, būtinas deswiftas visiems bankams, būtinas energetinių išteklių embargas, Lietuva yra ta, kuri nuolat tuos dalykus kelia“, – komentavo politikas.

Per Aukščiausiosios Rados pirmininką Lietuvos atstovai pakvietė Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį pasakyti kalbą Seime, taip pat informavo L.Kasčiūnas, vadovaujantis parlamento Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui.

P.Saudargas, L.Kasčiūnas ir J.Urbanavičius Ukrainoje jau lankėsi ir anksčiau, tąkart nuvežė paramą – termovizorių, vaistų, karinės ekipuotės, visureigį ir keturratį.

Ukrainoje taip pat lankėsi Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, Lietuvos deleguotas eurokomisaras Virginijus Sinkevičius.

Rusijos invazija Ukrainoje tęsiasi 26-ą dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius