-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 17

TS-LKD galimų kandidatų į prezidentus gretos praretėjo: liko keturios pavardės

Paskelbus Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) skyrių iškeltų kandidatų į prezidentus sąrašą, pirmadienio vakare paaiškėjo, kad dalis kandidatų atsisakė dalyvauti partijos vidinėje kovoje dėl kandidatavimo į šalies vadovo poziciją.
15min koliažas
15min koliažas

Kaip LRT.lt informavo TS-LKD vykdomoji sekretorė Aistė Gedvilienė, partijos potencialių kandidatų į prezidentus sąraše liko buvusi finansų ministrė, parlamentarė Ingrida Šimonytė, diplomatas, konservatorius Vygaudas Ušackas, TS-LKD narė, Seimo pirmininko pavaduotoja Irena Degutienė ir ekonomistas Gitanas Nausėda.

Šios pavardės paaiškėjo po to, kai TS-LKD skyrių iškeltų kandidatų į prezidentus buvo paklausta, ar jie ketina likti partijos kandidatų į Europos Parlamentą (EP) sąraše. Pagal TS-LKD numatytas nuostatas, tie skyrių remiami kandidatai į prezidentus, kurie pasirinktų dalyvavimą EP rinkimuose, nebūtų svarstomi kaip galimi kandidatai prezidento rinkimuose.

LRT.lt partijos vykdomoji sekretorė A.Gedvilienė paaiškino, kad I. Šimonytė neatsakė dėl dalyvavimo rinkimuose į EP, tad ji lieka potencialių partijos kandidatų į prezidentus sąraše. Tiesa, pasak A.Gedvilienės, pati I. Šimonytė apie dalyvavimą vidiniuose TS-LKD rinkimuose dėl kandidatavimo į prezidentus, praneš vėliau.

Valerijos Guiskajos/15min nuotr./Aistė Gedvilienė
Valerijos Guiskajos/15min nuotr./Aistė Gedvilienė

„Tai nereiškia, kad aš jos sprendimą kažkokį pasakau. Jos sprendimas bus vėliau“, – pažymėjo A.Gedvilienė.

Anot jos, konservatorių partijai nepriklausantis ekonomistas G.Nausėda ir diplomatas V.Ušackas nebuvo partijos keliami į EP, tad jie lieka galimų kandidatų į prezidentus sąraše.

Pasak TS-LKD vykdomosios sekretorės, likusieji asmenys, kurie partijos skyrių buvo keliami kandidatais į prezidentus, t.y. parlamentarai Žygimantas Pavilionis, Rasa Juknevičienė, Audronius Ažubalis, Andrius Kubilius, Arvydas Anušauskas, Rimantas Jonas Dagys, istorikas Liudas Mažylis, europarlamentarė Laima Andrikienė, atsisakė galimybės kovoti dėl TS-LKD paramos šalies vadovo rinkimuose bei pasiliko teisę svarstyti apie dalyvavimą EP rinkimuose.

Viktorijos Savickos nuotr./TS-LKD sąskrydis
Viktorijos Savickos nuotr./TS-LKD sąskrydis

„Jie teigė, kad dar galvoja apie Europos Parlamento rinkimus, tačiau iš prezidento rinkimų išsibraukia“, – paaiškino A.Gedvilienė.

Laukia partijos filtras

Antradienį TS-LKD Priežiūros komitetas vertins, ar partijos skyrių iškelti kandidatai į prezidentus, kurie nedalyvauja EP rinkimuose, nėra padarę su TS-LKD remiamo kandidato prezidento rinkimuose atrankos procedūromis susijusių etinių nusižengimų.

Po šio žingsnio, kaip LRT.lt priminė partijos vykdomoji sekretorė A.Gedvilienė, trečiadienį TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis kreipsis į galimus kandidatus į prezidentus su klausimu, ar šie dalyvaus partijos vidiniuose rinkimuose.

„Trečiadienį ryte G.Landsbergis išsiųs jiems laiškus, prašydamas pateikti savo nuomonę dėl galimybės kandidatuoti į prezidentus ir gauti partijos paramą, dalyvaujant vidiniuose rinkimuose“, – teigė A.Gedvilienė.

Rugsėjo 26 d. TS-LKD prezidiumas tvirtins galutinį kandidatų, kurie dalyvauja TS-LKD atvirame visuotiniame balsavime dėl TS-LKD paramos kandidatui į prezidentus suteikimo.

Lapkričio 3–4 d. vyks pirmasis TS-LKD atviro, visuotinio balsavimo dėl TS-LKD paramos kandidatui į prezidentus suteikimo turas. Jame galės dalyvauti ne tik partijos nariai, bet ir kiti partijos vertybėms prijaučiantys, kitoms partijoms ir politinių tikslų turintiems judėjimams nepriklausantys Lietuvos piliečiai.

Lapkričio 10–11 d. jeigu prireiks vyks antrasis turas. Jame galės dalyvauti ne tik partijos nariai, bet ir kiti partijos vertybėms prijaučiantys, kitoms partijoms ir politinių tikslų turintiems judėjimams nepriklausantys Lietuvos piliečiai.

Lapkričio 17 d. vyks TS-LKD taryba, kurioje bus oficialiai suteikiama TS-LKD parama atviro, visuotinio balsavimo metu išrinktam kandidatui į prezidentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius