Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 20

Turto bankas turės skelbti naują Vilniaus kongresų centro projektavimo konkursą

Turto bankas turi nutraukti gruodį pasirašytą sutartį su Sigito Kunčevičiaus projektavimo firma dėl Vilniaus koncertų ir sporto rūmų pritaikymo konferencijų centrui ir skelbti naują konkursą, nurodė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).
Apleisti ir nenaudojami Vilniaus koncertų ir sporto rūmai
Apleisti ir nenaudojami Vilniaus koncertų ir sporto rūmai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jos vertinimu, Turto banko sprendimas apklausti potencialius tiekėjus yra nepagrįstas, nes pasiūlymų negalėjo pateikti daugiau dalyvių.

„Perkančioji organizacija (Turto bankas – BNS) pasirinktu pirkimo būdu nesudarė galimybių kuo daugiau tiekėjų sudalyvauti pirkime, kad šie pateiktų priešprojektinius pasiūlymus, iš kurių būtų galima išsirinkti tinkamiausią, banko ir visuomenės poreikius atitinkantį pasiūlymą“, – rašoma VPT išvadoje.

Į neskelbiamas derybas taip pat buvo pakviestos bendrovės Paleko archstudija, Ambraso architektų biuras, „Archinova“ bei „Renova“, tačiau jos pasiūlymų konkursui nepateikė.

„Tai patvirtina, kad perkančioji organizacija nesiekė iš tikro įsigyti tinkamiausias, geriausias paslaugas, ypač įvertinus ir tą aplinkybę, kad šių projektinių sprendinių pagrindu vyks projektavimo ir darbų viešieji pirkimai“, – teigia VPT.

VPT nuomone, Turto bankas, dalyvių pasiūlymus vertinęs pagal mažiausios kainos kriterijų, negalėjo įsitikinti, kad pasiūlymas atitinka technines specifikacijas, pagal kurias sprendiniai turi būti racionalūs, komerciškai pagrįsti, užtikrinti efektyvų statinio bei energijos išteklių naudojimą.

66,9 tūkst. eurų vertės sutartis su Sigito Kunčevičiaus projektavimo firma Turto bankas pasirašė gruodį.

Rekonstravus rūmus, jie bus pritaikyti konferencijoms, kongresams, visuomenės kultūriniams ir komerciniams renginiams. Pastate taip pat numatyta įrengti patalpas Žydų bendruomenės poreikiams.

Planuojama, kad centras, kurį Vyriausybė pripažino valstybei svarbiu, duris atvers 2018 metais. Preliminari projekto vertė, įskaitant pastato įsigijimą iš ŪBIG, siekia iki 19,7 mln. eurų, įrengtą centrą 10 metams ketinama išnuomoti konkurso būdu pasirinktam operatoriui.

Turto bankas iš bankrutuojančios Ūkio banko investicinės grupės ir bendrovės „Žalgirio sporto arena“ už 5,6 mln. eurų Vilniaus koncertų ir sporto rūmus įsigijo pernai spalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius