-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 07

„Tvarkiečiai“: Bronius Bradauskas galėtų susikeisti su Remigijumi Žemaitaičiu

Valdančiųjų Socialdemokratų frakcijai sutikus Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininko postą perleisti koalicijos partneriams „tvarkiečiams“, šie turimą Ekonomikos komiteto pirmininko vietą užleistų Broniui Bradauskui, kuris raginamas trauktis iš BFK pirmininkų.
Remigijus Žemaitaitis
Remigijus Žemaitaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mes svarstytume klausimą, kad Bradauskas galėtų būti Ekonomikos komiteto pirmininku, o mūsų Žemaitaitis – Biudžeto ir finansų. Jeigu kiltų koks reikalas, diskutuotume šituo klausimu“, – antradienį BNS teigė „tvarkiečių“ frakcijos seniūnas Petras Gražulis.

Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė kol kas nežino, ar svarstytų tokią galimybę.

„Kol kas tokio varianto nesvarstėme. Galbūt... Aš suprantu, kad jie svajoja gauti BFK, bet mes patys nesame priėmę sprendimo (kam atiteks laisvas postas – BNS)“, – BNS teigė frakcijos vadovė.

Ji neatsakė, ar susidarius tokiai situacijai, socialdemokratai inicijuos postų persiskirstymą valdančiojoje koalicijoje.

„Darbiečių“ frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys suabejojo, ar reikia keisti BFK ir Ekonomikos komitetų vadovus.

„Bus abiem sunkiau gerokai gyventi. Abejoju tokio pakeitimo tikslingumu“, – teigė parlamentaras.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kęstutis Dauksys
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Kęstutis Dauksys

Pasak jo, keisti B.Bradauską socialdemokratai dabar nebent galėtų, kad išgelbėtų premjerą, paskubinusį BFK vadovą trauktis.

„Jeigu keistų, tokiu būdu bandytų savo pirmininką išsukti iš nepatogios padėties, nes jis pasakė, kad neturėtų eiti pareigų Bradauskas. Čia jau solidarumo reikalas“, – BNS teigė K.Daukšys.

K.Daukšys nemano, kad B.Bradauskas turi trauktis iš BFK vadovų: „Jis yra geras komiteto pirmininkas. Tas jo sūnus tiek metų dirbo pavaduotoju ir niekam neužkliuvo“.

P.Gražulis taip pat pareiškė, kad „tvarkiečiai“ neįžiūri viešųjų ir privačių interesų susikirtimo, jeigu B.Bradauskas vadovaus BFK, o jo sūnus bus VMI viršininkas.

P.Gražulis taip pat pareiškė, kad „tvarkiečiai“ neįžiūri viešųjų ir privačių interesų susikirtimo, jeigu B.Bradauskas vadovaus BFK, o jo sūnus bus VMI viršininkas.

„Jis toliau gali eiti komiteto pirmininko pareigas. Jeigu vaikas laimėjo konkursą, tėvas neturėtų trauktis iš užimamų pareigų“, – BNS sakė P.Gražulis.

Socialdemokratų frakcija antradienį nepriėmė sprendimo dėl B.Bradausko atstatydinimo iš BFK pirmininko posto. Pats politikas kartoja neketinantis trauktis, o frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė neatmeta, kad B.Bradauskas galėtų vadovauti kitam komitetui.  

49-erių ekonomistas Dainoras Bradauskas VMI viršininko pareigas pradės eiti, kai finansų ministras pasirašys įsakymą dėl jo paskyrimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius