-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 02

„Tvarkiečiai“ piketą prie prokuroro Irmanto Mikeliono namų rengia be Rolando Pakso

Valdančiosios „Tvarkos ir teisingumo“ partijos nariai trečiadienį rengia piketą prie Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiojo prokuroro Irmanto Mikelionio namų Vilniaus rajone, partijai ir jos nariams pastaruoju metu atsidūrus teisėsaugos akiratyje.
Temos: 1 Piketas

Pats piketas vyks be partijos lyderio – europarlamentaras Rolandas Paksas jame nedalyvaus.

Prokuroras I.Mikelionis antradienį paskelbė, kad Generalinė prokuratūra ketina kreiptis į Europos Parlamentą dėl teisinės neliečiamybės R.Paksui panaikinimo, nes europarlamentaras įtariamas susitaręs dėl kyšio su „Lietuvos ryto“ vadovu Gedvydu Vainausku.

„Neprivalau sakyti, kodėl nedalyvausiu“, – BNS sakė R.Paksas.

Jis sakė, kad šiuo piketu partija nesiekia daryti spaudimo prokurorui, o vykdo „pilietinę, visuomeninę“ akciją.

„Mes esame suinteresuoti vienu paprastu dalyku, kad kiekvienas žmogus atsakytų už savo veiksmus. (...) Užtenka slėptis po kolektyvine atsakomybe“, – kalbėjo europarlamentaras.

Piketui nepritaria ir „tvarkietis“ aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas. 

„Nemanau, kad tokios akcijos gali būti rezultatyvios. Yra kiti keliai. Dar vienas dalykas, kad iš šitos tribūnos Seime yra nuskambėję daug griežtų žodžių prezidentūros atžvilgiu. Man šita institucija netrukdo dirbti, o netgi padeda", – prieš piketą pasisakė ministras, kai jį reklamuoti K.Trečioko surengtoje spaudos konferencijoje Seime, įsiveržė "Tvarkos ir teisingumo" frakcijos lyderis Petras Gražulis. 

P.Gražulis bandė ministrui priminti, kad jis yra deleguotas "tvarkiečių" ir turi jų klausyti. "Jūs esate mūsų deleguotas ir šitas sprendimas (dėl piketo – red.past) yra priimtas mūsų būstinėje", – rėžė P.Gražulis ministrui.

Reikalaus atsistatydinti

„Tvarkos ir teisingumo“ pranešime spaudai nurodoma, kad piketas vyks „dėl neatsakingų pareiškimų, teisėsaugos institucijų diskreditavimo bei jų įtraukimo į politinius procesus“.

Piketo organizatorius Petras Gražulis aiškina, kad piketo reikia ne prie Generalinės prokuratūros, o prie I.Mikelionio namų, nes jis turėtų kontroliuoti STT darbą, kad nebūtų žodžiu kviečiami asmenys, kad ikiteisminio tyrimo medžiaga nebūtų viešinama.

Tuo tarpu prokuratūroje esą yra ir gerų prokurorų, kurie piketo nenusipelnė.

„Mūsų reikalavimas – atsistatydinti dabartiniam prokurorui“, – sakė P.Gražulis. 

Keli „tvarkiečiai“ ir pati partija kaip juridinis asmuo yra įtariami teisėsaugos nuo 2014 metų atliekamame tyrime dėl prekybos poveikiu, kuriame, be kita ko, figūruoja projektas „Pirk dramblį“.

Apie ketinimus naikinti R.Pakso neliečiamybę paskelbta vykdant kitą ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu, kuriame įtarimai pareikšti G.Vainauskui ir buvusiam premjero visuomeniniam konsultantui Antanui Zabuliui. „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis R.Paksas šiame tyrime apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius