Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 11 28

„Tvarkiečių“ lyderis kandidatu į Vilniaus merus mato V.Martikonį

Trečiadienį Vilniaus miesto savivaldybėje konferenciją surengę „Tvarkos ir teisingumo“ atstovai pristatė savo frakciją Vilniaus miesto savivaldybėje. Partijos lyderis užsiminė apie tai, kad kandidatu į merus mato ką tik prie partijos prisijungusį verslininką Vidmantą Martikonį, nors anksčiau buvo kalbėta apie kitą asmenį.
Remigijus Žemaitaitis, Vidmantas Martikonis ir Šarūnas Skučas
Remigijus Žemaitaitis, Vidmantas Martikonis ir Šarūnas Skučas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Partijos lyderis Remigijus Žemaitaitis pabrėžė, kad kol kiti politiniai atstovai bando dalyvauti politikoje „per komitetus“, jų partijai pavyko atkurti frakciją Vilniaus mieste.

Jis asmeniškai dėkojo iš Vilniaus miesto Liberalų sąjūdžio frakcijos savivaldybėje pašalintam ir frakciją suformuoti padėjusiam Vidmantui Martikoniui.

„Jau ateinančiuose vietos savivaldos rinkimuose partija bus su dideliu atsinaujinimu“, – džiaugėsi R.Žemaitaitis.

V.Martikonis teigia daug neabejojęs

V.Martikonis teigė, kad apsisprendimas buvo greitas ir dėl prisijungimo prie „Tvarkos ir teisingumo“ jis neabejojo.

„Partijoje nebeliko nei skandalingų radijo ir televizijos savininkų, nei Palangos nuotykių mylėtojų, kovotojų už visus ir už viską“, – ironizavo V.Martikonis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vidmantas Martikonis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vidmantas Martikonis

„Partijos reputacija buvo sutepta, bet reikia eiti į priekį ir ją atkurti“, – tikino jis, pabrėždamas, kad „tvarkiečiai“, kaip ir Liberalų sąjūdis, kuriam anksčiau priklausė politikas, turi liberalias šaknis.

Kandidato neturėjo?

Paklaustas, ar nesikeičia „Tvarkos ir teisingumo“ kandidatas į Vilniaus miesto merus, R.Žemaitaitis nustebo ir teigė, kad jokio kandidato kol kas nėra.

Priminus, kad žiniasklaidai buvo išplatintas pranešimas apie kandidatu paskirtą Žirmūnų skyriaus pirmininką Ramojų Girinską, „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis aiškino, kad tai buvo Petro Gražulio ir jo rėmėjų savivalė.

„Čia ne mūsų buvo. Čia buvo P.Gražulio ir tos kompanijos, kuri sėkmingai užsiiminėjo destruktyvine veikla paskutinius šešis mėnesius, sprendimas. Žmonės manė, kad be partijos skyriaus, be partijos prezidiumo sprendimo tokį dalyką gali“, – aiškino R.Žemaitaitis.

Vis dėlto rugpjūtį buvo skelbiama, kad R.Girinską „Tvarkos ir teisingumo“ kandidatu Į Vilniaus merus iškėlė Vilniaus miesto skyrių koordinacinės taryba.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Remigijus Žemaitaitis

„Šiandien gali būti net keli kandidatai į Vilniaus merus. Kaip vieną iš pagrindinių aš matau V.Martikonį, kuris daugelį metų dirbo Vilniaus savivaldybėje, dirbo įvairiuose komitetuose“, – pripažino „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis.

„Norėčiau, kad kandidatas į Vilniaus merus būtų ne džiazuojantis ir žadantis, kad keliausime skraidančiomis gondolomis, o turėtų realius tikslus“, – paklaustas, kaip įsivaizduoja savo partijos kandidatą į merus, kalbėjo R.Žemaitaitis.

Jis žadėjo, kad tiek kandidatas į Vilniaus merus, tiek partijos skyriaus Vilniuje vadovas bus renkamas gruodžio trečiąją savaitę.

Nuo liberalų prieš metus atskilusi keturių politikų grupė ir vienas „tvarkietis“ sostinės taryboje prieš savaitę atkūrė „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją Vilniaus miesto savivaldybėje. „Tvarkiečių“ frakciją atkūrė Vidmanto Martikonio vadovaujamai Racionalios veiklos skatinimo (liberalų) frakcijai priklausę Justina Kašėtaitė, Šarūnas Skučas, Mindaugas Mačernis, taip pat „tvarkietis“ Bronius Cicėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius