Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 23

„Tvarkietis“ Rimantas Antanas Ručys: „Jokio kyšio neėmiau"

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Rimantas Antanas Ručys tvirtina niekada neėmęs jokio kyšio, kaip teigia prokuratūra.
Rimas Antanas Ručys
Rimas Antanas Ručys / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Aš jokio kyšio neėmiau, dar kartą kartoju – niekad neėmiau kyšio, to renginio neorganizavau, Rolandas Skaisgirys organizavo tą renginį. Dabar visi tą dramblį traktuoja kaip kažkokį kyšį“, – žurnalistams antradienį Seime sakė R.A.Ručys.

Generalinis prokuroras Darius Valys antradienį kreipėsi į Seimą su prašymu dėl kyšio ėmimo panaikinti parlamentaro R.A.Ručio neliečiamybę.

Prokurorai įtaria, kad Seimo narys „tvarkietis“ R.A.Ručys veikė organizuotoje grupėje su Algimantu Juocevičiumi ir Ervinu Raistenskiu ir 2013 metų spalį iš prodiuserio Rolando Skaisgirio priėmė kyšį.

Prokurorams įtarimų sukėlė R.Skaisgirio įmonių organizuotas paramos kampanija Kauno zoologijos sodui „Pirk dramblį“, kurios globėju buvo partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Rolandas Paksas.

Sapnuos dramblius

Eisim į teismus, aiškinsimės, dar kartą sakau, to dramblio neorganizavau, matyt, tie drambliai man vaidensis ilgai, – sakė R.A.Ručys.

„Pirk dramblį“ – to renginio neorganizavau, tik dalyvavau“, – sakė R.A.Ručys. Jis taip pat sakė nesuprantantis, kodėl prokuroras dėl jo neliečiamybės kreipėsi paskutinę sesijos dieną.

„Aš net pats neįsivaizduoju, gal čia daugiau surišta politika, aišku, galėjo prokuroras ateiti prieš savaitę, o ne paskutinę dieną“, – kalbėjo „tvarkietis“.

„Kaip (Seimas – red.) nuspręs, taip bus. Eisim į teismus, aiškinsimės, dar kartą sakau, to dramblio neorganizavau, matyt, tie drambliai man vaidensis ilgai“, – pasisakymą baigė parlamentaras.

Prokurorams įrodymų pakanka

Panaikinti R.A.Ručio imunitetą prokuroras prašė tyrimo metu gavus duomenų apie jo galimai padarytas nusikalstamas veikas.

Surinkti duomenys leidžia manyti, kad R.A.Ručys iš prodiuserio R.Skaisgirio priėmė didesnės nei 250 MGL (32,5 tūkst. litų) vertės kyšį pažadėjęs paveikti valstybės instituciją ir jos valstybės tarnautojus, taip pat, veikdamas bendrininkų grupėje, sukurstė ir organizavo apgaulingą įmonių buhalterinės apskaitos tvarkymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius