-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 22

Tylus medikės šauksmas: grįžusi iš parduotuvės atsisėdau į mašiną ir apsižliumbiau

Socialiniuose tinkluose plinta gydytojos nerimo kupina žinutė karantino nesilaikantiems tautiečiams. Medikė tikina pasibaisėjusi, kiek parduotuvėse karantino laikotarpiu lankosi žmonių, ir atskleidžia tikruosius savo darbo užkulisius.
Operacija
Gydytoja / Kauno klinikų nuotr.

15min pateikia visą autorės įrašą (kalba netaisyta):

„Aš šiandien po budėjimo priimamajame, po dienos su visais skafandrais, testų darymais ir t.t., pakeliui namo užsukau į parduotuvę + vaistinę. Žinokit, grįžus į mašiną atsisėdau ir apsižliumbiau. Realiai buvau pabadyta nosimi į situacijos beviltiškumą ir fatališkumą... Pilna parduotuvė, net lūžta, kaip prieš kokias Kalėdas ar „jamam“, senoliai turbūt visi sutartinai išširuošė pasižmonėt, stovi būriais, jaunimas irgi nestabdo. Visi grūdasi visur, aikštelėje nėr vietų... Ir tik vienas jaunas vyriškis Lukšio „Iki“ su baisiai krūtu respiratoriumi (net užpavydėjau), akiniais ir pirštinėm (GERBIU!) Turgelis šalia irgi įkarštyje.

Karantinas visiems dzin, visiems smagu... Blemba, jei dar naktį su kolegėm diskutavom, kad va, pas mus truputį anksčiau susizgribo, gal taip labai blogai ir nebus (su minimum 2 mėnesiais visiško pragaro darbe mes jau seniai visi susitaikėm)... O vat tada supratau, kad bus... Kai visi atsitokės, bus post factum. Vyšnaitė ant torto, mano pažįstamas dar fb pakomentavo, kad susirgę gydytojai galėtų toliau su infekuotais ligoniais dirbti. Na turbūt kol kris negyvi darbo vietoj... Vat taip ir pasijutau ano meto plantacijos negru. „Jūs dirbkit ir sirgdami, o mums, namie kelias savaites pasėdėt per sunku“.

Italijoje, Ispanijoje irgi visi žvengė, tūsinosi, baruose sėdėjo, kol atvejų skaičius kilo iš lėto. O paskui prasidėjo lavina...

Italijoje, Ispanijoje irgi visi žvengė, tūsinosi, baruose sėdėjo, kol atvejų skaičius kilo iš lėto. O paskui prasidėjo lavina... Atvejų skaičiui kylant aritmetine progresija, mirčių skaičius kyla geometrine...

-----

Priimamasis padalintas į dvi atskiras zonas (suaugusiųjų ir vaikų dabar bendrai): infekcinę ir neinfekcinę. Neinfekcinėj zonoj lūžiai, traumytės, „pilvuką paskauda“ (na suaugusių infarkčiukai, spaudimukai), infekcinėje – visi karščiuojantys, su panašiais į Covid simptomais. Į infekcinę zoną įeidami velkamės naujus drabužius („pižamas“), vienkartinius chalatus, kepurėles, respiratorius, akinius, bachilus (ant batų tokius), pirštines.

Kol sėdi TEN, nei valgyt, nei gert, nei į tualetą (kas 6 val keičiamės).

Išeidami iš infekuotosios zonos viską nusimauname ir metame į spec. urnas. Begalę kartų procese keičiame pirštines, sterilizuojam rankas. Kol sėdi TEN, nei valgyt, nei gert, nei į tualetą (kas 6 val keičiamės).

Apsauginiai akiniai užrasoja, kad nieko nesimato, nuspaudžia visur iki galvos skausmo, per respiratorių sunku kvėpuot...

Ir tai dar srauto nėr (bijau ir pagalvot, kas laukia)... O kažkam, blyn, namie sunku pasėdėt...“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius