Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2020 03 18

Tyrimus dėl koronaviruso pradėjo atlikti keturių ligoninių laboratorijos

Tyrimai dėl koronaviruso nuo trečiadienio atliekami Santaros bei Kauno klinikose ir Respublikinėje Šiaulių bei Klaipėdos universitetinėje ligoninėse, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.
Karantinas
Karantinas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Planuojama, kad laboratorijos pradžioje atliks kasdien minimalius tyrimų kiekius, po keliolika ir keliasdešimt, o vėliau tyrimų apimtys plėsis“, – teigia ministerija.

Šių gydymo įstaigų laboratorijos taip pat galės tirti ir ėminius, paimtus iš artimiausių mobilių patikros punktų, kai tik šie pradės veikti.

Ministerija teigia, kad net ir leidus ligoninėms pačioms atlikti tyrimus, juos patvirtins ir galutinius duomenis pateiks Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija.

Jeigu ligoninėse atliktų tyrimų rezultatai bus teigiami, juos turės patvirtinti centrinė laboratorija. Jeigu tyrimų rezultatai bus neigiami, jų pakartotinai siųsti į centrinę laboratoriją neprireiks.

Gavus teigiamus tyrimo rezultatus, kaip ir ankstesniais atvejais, informaciją iškart pateiks Sveikatos apsaugos ministerija.

„Ligoninių, kuriose nuo šiandien darbą pradeda laboratorijos, vadovai turi laikytis ir tam tikrų taisyklių. Svarbiausia – neskelbti viešai nepatvirtintų, tarpinių tyrimų rezultatų, kurie nėra galutiniai“, – teigia ministerija.

Ji žada apibendrintus duomenis apie tyrimų rezultatus teikti kiekvieną rytą, taip pat apie naujus atvejus informuoti nedelsiant dienos eigoje.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso yra patvirtini 33 koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius