Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 07

Ugniagesiai įsigijo 75 termovizorius

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas šiemet įsigijo 75 termovizorius, jais bus aprūpintos visos priešgaisrinių gelbėjimo valdybų ir tarnybų komandos.
Termovizoriumi tikrinama temperatūra
Termovizoriumi tikrinama temperatūra / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip trečiadienį pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, naujieji termovizoriai „FLIR K65“ jau paskirstyti priešgaisrinėms gelbėjimo valdyboms.

Pasak Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 3-iosios komandos viršininko Andžejaus Romeiko, ugniagesiai termovizorių paprastai vežasi į kiekvieną gaisrą.

„Šis prietaisas rodo temperatūrų skirtumus, todėl turint jį yra daug lengviau pastebėti, ar pastate, kuriame kilo gaisras, yra žmonių. Juo taip pat lengviau nustatyti gaisro židinį. Pavyzdžiui, kai nėra atviros ugnies, o dūmai iš kažkur sklinda, ugniagesiai su termovizoriumi tikrina sienas, perdangas, vietas prie kaminų. Suradę gaisro židinį, gali greičiau jį užgesinti“, – pranešime sakė jis.

Pasak departamento, per gaisrą didelėse patalpose, tvyrant dūmams, ugniagesiams neretai tekdavo ieškoti ugnies židinio ir aklai pilti vandenį. Naudojant termovizorių, toks židinys tampa matomu, todėl kur kas greičiau galima nuslopinti ugnies plitimą.

Be to, termovizorius padeda ieškoti ir gaisre esančių nukentėjusiųjų. Pavyzdžiui, vaikų, kurie, išsigandę ugnies ir dūmų, pasislepia spintoje ar po lova.

Šis prietaisas praverčia ir kilus gaisrui dūmtraukiuose. Juo galima stebėti kamino ar degių konstrukcijų įkaitimo laipsnį ir kt.

Vilniaus ir Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos gavo po 18 šių prietaisų, Klaipėdos priešgaisrinė gelbėjimo valdyba – 14, Panevėžio regiono ugniagesiai gavo 12, o Šiaulių regiono gelbėtojai naudos 11 termovizorių.

Ugniagesių gelbėtojų mokykla ir Elektrėnų priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba naudos po vieną tokį įrenginį.

Pirminiais duomenimis, šiemet Lietuvoje kilo 7,4 tūkst. gaisrų, juose žuvo 44 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius