Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 07

Ugniagesių vadas Remigijus Baniulis nesistebi aukštais reitingais: „Sovietiniais laikais ugniagesiai darbą dirbo tik dėl įsakymų, dabar kiekvienas tarnauja savo tėvynei, savo žmonėms, atsirado kita dvasia“

Apklausos duomenimis, Lietuvos gyventojai labiausiai pasitiki ugniagesiais. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Remigijus Baniulis mano, kad tokį žmonių palankumą gelbėtojams lėmė pačių ugniagesių pasikeitęs požiūris į savo darbą.
Remigijus Baniulis
Remigijus Baniulis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai“ naujienų agentūros ELTA užsakymu sausio 3–11 dienomis atliktos apklausos duomenimis, Lietuvos gyventojai labiausiai pasitikėjo Priešgaisrine gelbėjimo tarnyba. Ugniagesius gelbėtojus ir jų darbą palankiai įvertino 88 proc. respondentų.

Bažnyčiai pasitikėjimą išreiškė 69 proc. apklaustųjų.

Krašto apsaugos sistemą palankai įvertino 65 proc. viešosios nuomonės apklausos dalyvių, Konstitucinį Teismą – 60 proc., Prezidento instituciją – 59 proc., policiją ir Lietuvos žiniasklaidą – po 56 proc.,

Naujienų portalas 15min.lt nutarė pasidomėti, kaip patys ugniagesiai vertina itin aukštus gelbėtojų tarnybos reitingus, tokį lygį išlaikančius jau daugelį metų.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Remigijus Baniulis džiaugėsi, kad žmonės pasitiki ugniagesiais ir teigė, kad gelbėtojai nuolat stengiasi pateisinti savo gerą vardą.

„Beveik per penkiolika metų nuo gaisrų gesintojų ugniagesiai tapo ir narais, ir radiacinių avarijų likvidatoriais. Mes tiesiog dirbam savo darbą, stengiamės jį padaryti kaip galima greičiau ir geriau. Bandome išgelbėti žmones arba tiesiog jiems padėti sunkiu momentu“, –  portalui 15min.lt pasakojo R.Baniulis.

Pasikeitė ne tik ugniagesių atliekamų gelbėjimo darbų spektras, tačiau ir jų pačių požiūris į savo darbą.

„Sovietiniais laikais ugniagesiai darbą dirbo tik dėl įsakymų, dabar kiekvienas tarnauja savo tėvynei, savo žmonėms, atsirado kita dvasia. Kitaip žiūrima į žmogų, kiekvienas ugniagesys gelbėjimo operacijoje įdeda dalelę širdies, dalelę savo išmonės. Svarbu, kad viskas būtų daroma ne standartiškai, nes kiekviena situacija yra skirtinga. Kai žmogų ištinka bėda, reikia panaudoti ne tik gebėjimus, ne tik protą, bet ir dalelę širdies“, – kalbėjo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius.

Naujiems ugniagesiams bandoma akcentuoti, kad ugniagesys turi jausti pašaukimą, norą padėti žmogui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius