Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 30

Ukrainos kariai savo žinias tobulina mokymuose Lietuvoje

Ukrainos karių mokymai – svarbi nenutrūkstamos Lietuvos karinės paramos Ukrainai dalis. Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje šią savaitę vyko Ukrainos kariams skirti kursai vadų rengimo klausimais, rašoma Krašto apsaugos ministerijos (KAM) pranešime.
Majoras Gintautas Razma
Majoras Gintautas Razma / Eimanto Genio nuotr.

Šių kursų tikslas – tobulinti Ukrainos kariūnų ir jaunesniųjų karininkų vadybines kompetencijas, nurodo ministerija.

Kursai „Padalinių valdymo procedūros judant“ (angl. Troop Leading Procedures in Movement) yra NATO gynybos švietimo tobulinimo programos sudedamoji dalis. Jų metu suteikiamos bazinės teorinės ir praktinės padalinių valdymo procedūrų žinios.

Pristatydamas kursų programą, Lietuvos karo akademijos instruktorius majoras Gintautas Razma paaiškina, kad jų pagrindą sudaro įvairios demonstracijos, kaip reikia tinkamai įvertinti vietovę ir jau turimą įvertinimą panaudoti sudarant priešiškų, o vėliau – draugiškų pajėgų veiksmų eigos variantus.

Mjr. G.Razma teigia, kad pagal Ukrainos kariuomenės išsakytą poreikį jau ketvirtą kartą vykę mokymai rodo, jog Lietuvos kariuomenės karininkų švietimo lygis yra aukštas ir vertinamas tarptautiniu lygiu.

Kiekvienuose tokios paskirties kursuose dalyvauja apie 30 karių. Kursai vedami anglų kalba, taikant nuotolinio mokymo metodą ir modernias mokymo priemones. Tai leidžia per palyginti trumpą laiką pasiekti numatytus rezultatus.

Iš viso šiuose kursuose Lietuvos karo akademija jau parengė daugiau nei 120 Ukrainos kariuomenės jaunesniųjų vadų. Jie įgijo praktinių žinių, kurias pritaikius bus galima mūšio lauke efektyviau valdyti mažus karinius vienetus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius