Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 10 07

Universitetas neigia STT kaltinimus dokumentu klastojimu ir lėšų pasisavinimu

Lietuvos edukologijos universitetas (LEU) tvirtina neturintis duomenų, kad renovuojant universiteto korpusą buvo klastojami dokumentai, o visos viešųjų pirkimų procedūros esą buvo vykdomos laikantis įstatymų.
Biurokratai
Biurokratai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Reaguodamas į Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pradėtą tyrimą dėl galimo dokumentų klastojimo, universitetas pareiškė, kad STT minimas viešasis pirkimas buvo reikalingas „norint pašalinti statybos techninio projekto trūkumus“, dėl kurių nebuvo galima baigti pradėtų darbų.

„Norime pabrėžti, kad Universitetui nežinomas nė vienas suklastotas dokumentas. Problemų galėjo kilti nebent dėl to, kad kontroliuojančios institucijos pasigedo kai kurių formalių pirkimo dokumentų“, – rašoma universiteto atsakyme BNS.

LEU nurodo, kad turėjo būti koreguojamas aliuminio vitrinų įrengimas, nes vitrinų išdėstymas „neatitiko kitų pastato esamų konstrukcijų išdėstymo“. Esą, techninis projektas ir rangos sutartyje numatyti darbai ir buvo koreguojami „siekiant ištaisyti šias klaidas“.

Anot universiteto atstovų, dėl šios priežasties LEU sudarė viešo pirkimo sutartį su AB „Panevėžio statybos trestas“, su kuria buvo anksčiau sudaryta vykdomo projekto rangos darbų sutartis. LEU argumentuoja, jog tokią teisę sudaryti papildomą sutartį dėl projekto klaidų šalinimo numato Viešųjų pirkimų įstatymas, o apie būtinas korekcijas 2010-ųjų rugpjūti buvo informuota ir Lietuvos verslo paramos agentūra.

Universiteto atstovai taip pat teigia, kad 2010 metais projektui vadovavęs asmuo universitete jau nebedirba, o projektui skirtingomis jo stadijomis iš viso vadovavo 4 asmenys, taip pat darbo grupė.

Universitetas teigia „pasirengęs visapusiškai bendradarbiauti“ su tyrėjais tiriant „bet kokius iškilusius neaiškumus“.

Universitetas teigia „pasirengęs visapusiškai bendradarbiauti“ su tyrėjais tiriant „bet kokius iškilusius neaiškumus“.

Gamtos mokslų fakulteto korpuso renovacijos darbai buvo baigti 2015 m. vasario mėnesį.

STT antradienį pranešė, jog renovuojant Lietuvos edukologijos universiteto korpusą galėjo būti klastojami dokumentai.

Įtariama, kad dalis renovacijos dokumentų galėjo būti suklastota siekiant pagrįsti tikrovėje neįvykusį statybos darbų viešąjį pirkimą, kurio vertė – daugiau kaip 70 tūkst. eurų, antradienį pranešė STT.

Tarnyba argumentuoja, kad dėl techninio projekto klaidų dalis darbų negalėjo būti atlikta bei įtaria, kad tam buvo sugalvota nusikalstama schema, kaip darbus pakeisti kitais ir gauti ES fondų lėšas.

Įtarimų STT kol kas niekam nepareiškė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius