Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Utenos socialinio būsto plėtrai skiriama apie 700 tūkst. eurų iš Regionų plėtros programos

Socialinio būsto plėtrai Utenoje skirta beveik 700 tūkst. eurų Europos Sąjungos (ES) lėšų, tai pirmasis 2022–2030 metų Regionų plėtros programos lėšomis finansuojamas projektas, praneša Vidaus reikalų ministerija (VRM).
Socialinio hostelio „Chata“ atidarymas
Socialinio hostelio „Chata“ atidarymas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Utenoje socialiniuose būstuose apsigyvens mažiausiai 38 žmonės – gausios šeimos, neįgalieji ir jų šeimos nariai.

Anot VRM, 2023 metų pradžioje Utenos regiono plėtros taryba pirmoji iš 10 šalyje veikiančių tarybų sėkmingai atliko visus parengiamuosius darbus ir patvirtino regiono plėtros planą.

Pranešime cituojama socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė sako, kad Utena iki 2027 metų planuoja įsigyti daugiau nei 300 socialinių būstų ir taip patenkinti beveik visą regione šiuo metu esantį socialinio būsto poreikį.

Regionų plėtros programoje numatyta ir daugiau projektų, skirtų spręsti socialines problemas. Iš programoje suplanuotų 1,6 mlrd. eurų investicijų, bent vieną milijardą eurų (apie 60 proc.) regionų plėtros tarybos investuos į socialinę sritį – švietimo, sveikatos, socialinių r kitų viešųjų paslaugų gyventojams tobulinimą.

Savarankiškos regionų plėtros tarybos susikūrė 2021 metais. 2022 metais Vyriausybė pavirtino Regionų plėtros programą, nustačiusią pagrindines Lietuvos regioninės politikos investicijų kryptis ir užtikrinusi jų finansavimą – daugiau kaip 1,6 mlrd. eurų arba apie 27 proc. visų Lietuvos gaunamų ES
struktūrinių fondų.

Regionų plėtros tarybos jau suplanavo 58 pažangos priemones (konkrečius projektus) už 597,8 mln. eurų. Tai sudaro 37 proc. Regionų plėtros programoje numatytų ES fondų lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius