Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 16

Už 3 milijonus litų rekonstruotas Jurbarko stadionas virto duobėta pieva, kurioje neauga žolė

Kai 2013 m. prasidėjo Jurbarko stadiono rekonstrukcija, futbolininkai džiaugėsi turėsią naujutėlaitę varžybų aikštę. Tačiau bėgant laikui džiugesį pakeitė nerimas, o pasibaigus atnaujinimo darbams kilo ir pykčio banga. Dėl itin prastos vejos būklės šiandien stadione neįmanoma jokia sportinė veikla. Jurbarko futbolo bendruomenė kaltina valdžią taip iššvaisčius netoli milijono eurų (apie 3 mln. litų) ir reikalauja ištaisyti broką. Rugsėjo 17 d. prie savivaldybės rengiamas piketas.
Štai taip atrodo šiemet rekonstruoto Jurbarko miesto stadiono veja
Štai taip atrodo šiemet rekonstruoto Jurbarko miesto stadiono veja / Sporto klubo "Vulkanas" nuotr.

Viešai smerkia valdžią

Neseniai internete pasklido VšĮ „Jurbarko futbolas“ vadovo bei sporto klubo „Vulkanas“ prezidento Gedimino Eizos pasisakymas, kuriame plačiai išdėstyta futbolo bendruomenės nuomonė dėl renovuoto miesto stadiono. Pateikiame jį kiek sutrumpintą: „Ar jurbarkiečiai turi savigarbos pareikalauti miesto valdančiųjų atsakomybės už neatsakingai, nusikalstamai atliktus darbus?

<...> Atrodo, kad valdžia lenktyniauja, kas, ką blogiau pastatys ar įgyvendins prasčiau kokį projektą. <...> Jurbarko sindromas – valdininkai šlapinasi ant galvų, visi žino, kas vyksta, tačiau vieni apsimeta, kad tai lietus, kiti – lenda po skėčiu. <...> Renovuotos aikštės drenažas neveikia, po tyrimo, atlikto Dotnuvos institute, paaiškėjo, jog pasodintos vejos sudėtyje trūksta 75 proc. pagrindinės žolės komponento. Iškasus 3 cm stadiono vejos randami bulvės dydžio akmenys. Aikštė suprojektuota ne pagal futbolo aikščių standartus (turi turėti nuolydį į visas aikštės kraštines), o kaip vienšlaitis stogas. Duobėta. <...> 15 valdininkų vasarį padėjo parašus net nematę išdygusios žolės, nepasiteiravo, su kuo ji bus laistoma.

Nuo pat pradžių niekam nerūpėjo stadiono atliktų darbų kokybė. <...> Galiu teigti, kad valdininkams tikrai nerūpi mažieji futbolininkai, kurie galėjo jau šiais metais pradėti treniruotis naujame stadione. <...> Praėjus 6 mėn. aikštė netaisoma, tik tvirtinama, kad viskas bus gerai. Pasamdytas ekspertas už 3000 eurų paaiškino, kad žolė per 4 metus atsitaisys, nes bus tręšiama, laistoma, įterpiami kitos žolės komponentai, o akmenis kaip nors reikės pašalinti.

<...> Kodėl trūksta pinigų Jurbarko vaikams, treneriams? O kodėl valdininkų absurdiškiems projektams netrūksta? Lėšos, išleistos pastatyti prieplauką, kuri nenaudojama, Mituvos gilinimas laiveliams priplaukti prie Dainų slėnio, lėktuvo įsigijimas, – tai pinigų išleidimas vėjais. <...>“

Rengs piketą

Pasamdytas ekspertas už 3000 eurų paaiškino, kad žolė per 4 metus atsitaisys, nes bus tręšiama, laistoma, įterpiami kitos žolės komponentai, o akmenis kaip nors reikės pašalinti.

Šiam G.Eizos pranešimui bei stadiono vejos nuotraukoms pasirodžius internete, savo drąsią nuomonę komentarais ėmė reikšti ir internautai: „Ten net avių negalima būtų ganyti“, „Gėda valdininkams, kurie atima iš sportiškų vaikų galimybę tobulėti“, „Tas pats, kas pastatyti 15 000 vietų krepšinio areną ir vietoj parketo betono dangą pakloti“.

Savas įžvalgas išsakė ir „Vulkano“ futbolo treneris Rolandas Norkus, patikinęs, jog šiuo metu Jurbarko futbolininkai yra įstumti į sudėtingą situaciją: Lietuvos II lygoje rungtyniaujanti miesto komanda nebeturi kur žaisti namų mačų. O jų šiemet liko keturi.

„Kita, Vytauto Didžiojo pagrindinės mokyklos aikštė, netinkama, – neturi persirengimo kambarių. Tad LFF buvo leidę mums rungtyniauti Lietuvos II lygoje svetimose aikštėse, tik su ta sąlyga, jog nuo rugsėjo turėsime naują stadioną. Deja...“, – patikino treneris.

Pasak jo, Jurbarko futbolo bendruomenė buriasi ir rugsėjo 17 d. prie savivaldybės ruošia piketą, kuriame žada dalyvauti apie trisdešimt šiai situacijai neabejingų asmenų.

Apie pusšimtis sportuojančių vaikų lieka be futbolo. Kaip ir regbininkai – be varžybų vietos.

„Reikalausime, jog sutvarkytų stadioną. Jo pridavimas jau seniai įvykęs, su rangovais atsiskaityta. Reiks juk pateikti ataskaitą ir ES institucijoms. Nurašys viską sausrai, pamatysit. Nerūpėjo politikams to projekto kokybė nuo pradžių. Buvęs administracijos direktorius Petras Vainauskas pareiškė: „Jūs visi būtumėte pasirašę, nes aš apie tą žolę nieko nenusimanau“. O tai reiškia, kad bet kas būtų už tokius pinigus pasirašęs. Ką gi, apie pusšimtis sportuojančių vaikų lieka be futbolo. Kaip ir regbininkai – be varžybų vietos“, – teigė R.Norkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius