Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 09

Už festivalio palikimą ant Klaipėdos piliavietės sienos gresia bauda

Daugiau nei prieš savaitę Klaipėdoje vykęs festivalio „EDIT Klaipėda Street Art“ renginys didesnio dėmesio sulaukė jau pasibaigęs. Festivalio organizatoriams gresia bauda už nelegalų piešinį ant Klaipėdos piliavietės rytinės kurtinos sienos, kur netrukus turi įsikurti kavinukė.
Klaipėdos piliavietės sieną festivalio rengėjai nusprendė išmarginti be leidimo.
Klaipėdos piliavietės sieną festivalio rengėjai nusprendė išmarginti be leidimo. / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Festivalio rengėjai buvo suplanavę, jog į Klaipėdą atvyksiantis menininkas iš Italijos Romos Tellas išpieš greta piliavietės stovinčią per sovietmetį pastatytą sporto salę.

Tačiau menininkui atvykus ir apžiūrėjus statinį, paaiškėjo, jog jis – netinkamas ir dėl techninių kliūčių nepavyks įgyvendinti sumanymo. Žinodami, kad menininkas yra suplanavęs skrydį į Australiją ir viešnagės Lietuvoje nepavyks pratęsti, festivalio organizatoriai skubiai ieškojo įvairių išeičių.

Drauge su menininku jie nusprendė, jog puikiausia vieta – piliavietės siena. Tačiau buvo savaitgalis ir leidimo iš valdininkų gauti jie nesugebėjo.

Kaip 15min teigė festivalio organizatorė Ūla Ambrasaitė, buvo įvertintos visos rizikos. „Paprastai leidimui gauti gali prireikti ir 3 mėnesių. Mes žinojome, kiek trunka biurokratinės procedūros, todėl priimdami sprendimą įvertinome rizikas ir neneigiame šio nelegalaus elgesio“, – teigė ji portalui.

Jūrinius motyvus savo darbuose naudojantis menininkas sieną išmargino vandens burbuliukus primenančiais ornamentais. „Šis menininkas kiekvienai konkrečiai vietai sukuria konceptualų darbą“, – paaiškino Ū.Ambrasaitė.

„EDIT Klaipėda Street Art“ yra vienas iš „Lietuvos kultūros sostinės“ projektų, iš Klaipėdos miesto savivaldybės gavęs beveik 40 tūkst. eurų.

Festivalio rengėjai Klaipėdoje ketina surengti diskusiją dėl šios situacijos.

Savivaldybės Viešosios tvarkos sergėtojai įsitikinę, jog piešinys nuo sienos turi būti pašalintas ir skyrė festivalio organizatoriams įspėjimą bei reikalavimą per mėnesį pašalinti piešinį.

Į piešinį dėmesį atkreipė ir Kultūros paveldo departamento specialistai. Klaipėdos tarybos narys, departamento inspektorius Laisvūnas Kavaliauskas surašė apžiūros aktą, laukiama sprendimo dėl nuobaudos. Bauda gali siekti 300–560 eurų.

„Situacija tokia: piliavietė yra saugotinas objektas, tačiau bunkeris, kurio siena išpiešta, – ne. Todėl kreipėmės į Statybų inspekciją. Laukiame jų verdikto“, – aiškino inspektorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius