Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 10

Už paramą koalicijai R.Karbauskis socialdemokratams siūlė G.Kirkilo postus

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis pirmadienį pakvietęs susitikti opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininką Gintautą Palucką jo partijai pasiūlė jungtis prie koalicijos ar bent paremti valdančiuosius. Už tai, anot G.Palucko, buvo pažadėti Seimo vicepirmininko ir Europos reikalų komiteto pirmininko postai.
Ramūnas Karbauskis ir Gediminas Kirkilas
Ramūnas Karbauskis ir Gediminas Kirkilas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šiuo metu Europos reikalų komitetui vadovauja valdančiosios Lietuvos socialdemokratų darbo partijos pirmininkas, Seimo pirmininko pavaduotojas Gediminas Kirkilas.

Seimo vicepirmininkų yra keli, bet pastaruoju metu taip pat svarstoma, ar šiose pareigose toliau gali dirbti be frakcijos Seime likusios partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

„Taip, siūlė Seimo pirmininko pavaduotojo ir Europos reikalų komiteto pirmininko postus“, – 15min patvirtino G.Paluckas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gintautas Paluckas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gintautas Paluckas

Anot jo, su R.Karbauskiu jiedu buvo susitikę dukart. Kartą praėjusią savaitę ir šį pirmadienį. Pirmadienį ir buvo suformuluotas pasiūlymas prisijungti prie valdančiosios koalicijos.

„Iš „valstiečių“ lyderio mes sulaukėme pasiūlymo galbūt trauktis iš opozicijos – į neutralų statusą ar panašiai. Taip pat sulaukėme siūlymo užimti tam tikras pozicijas, bet vakar tai trumpai apsvarstėme prezidiume ir nematome, kad konceptualiai mūsų santykiuose su valdančiaisiais kas nors keistųsi. Visi tie dalykai dėl postų – tiesiog neįdomūs“, – pasakojo G.Paluckas.

Jis tikino, kad partijų vadovų susitikimai – normalus dalykas, tačiau pripažino, kad neatsimena, kada paskutinį kartą iki praėjusios savaitės buvo sulaukęs R.Karbauskio siūlymų susitikti.

Į susitikimą su LSDP pirmininku R.Karbauskis, skirtingai nei į anksčiau vykusį pokalbį su opozicinio Liberalų sąjūdžio pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, kuriame jai pasiūlė siekti Seimo pirmininkės posto, atėjo be G.Kirkilo.

Teikdamas siūlymus opozicijai R.Karbauskis ieško balsų kitą savaitei turėsiančiame vykti balsavime dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio atstatydinimo.

Tačiau kol kas jam sekasi sunkiai – nei liberalai, nei socialdemokratai pasiūlymais nesusiviliojo.

Su G.Kirkilu ir R.Karbauskiu kol kas susisiekti nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius