Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 29

Uždaromi Pabradės vaikų globos namai

Baigus reorganizaciją uždaromi Pabradės vaikų globos namai – juose buvę vaikai perkelti gyventi į bendruomenę.
Privatus darželis
Privatus darželis / Sauliaus Žiūros nuotr.

Kaip pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, oficiali globos namų uždarymo ceremonija vyks trečiadienį, joje dalyvaus ir socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Apie siekį pertvarkyti globos namus Pabradėje dar šiemet pranešta rudenį.

Pagal SADM parengtą reorganizacijos planą, globos namai prijungti prie Pabradės socialinės globos namų – vaikai gyvens po 4-7 butuose ir nuosavo tipo namuose su visa reikiama suaugusiųjų priežiūra. Kaip BNS informavo ministerija, kol kas Vyriausybė dar nėra priėmusi galutinio sprendimo dėl globos namų reorganizacijos, tačiau Naujuosius vaikai jau sutiks naujose patalpose.

Pasiūlys kitus darbus

Ministerija neneigia, jog po reorganizacijos gali būti atleista dalis personalo, tačiau patikina, kad visiems darbuotojams, kurie su vaikais dirba tiesiogiai, bus pasiūlytos darbo vietos Pabradės socialinės globos namuose.

Vaikams ir toliau bus užtikrintas psichologo, neformaliojo švietimo ir vaikų užimtumo paslaugų teikimas, tik vaikai gyvens artimoje šeimai aplinkoje ir bendruomenėje, sudarant jiems sąlygas geriau integruotis į visuomenę ir pasirengti savarankiškam gyvenimui. Vaikams bus sudaryta galimybė lankyti tą pačią ugdymo įstaigą, kurią lankė iki reorganizacijos, tačiau prieš tai bus įvertinti pačių vaikų pageidavimai.

Uždaromuose Pabradės vaikų globos namuose socialinę globą gauna 32 vaikai.

Vykdant perėjimo nuo institucinės globos prie šeimoje ir bendruomenėje teikiamų paslaugų planą, rugpjūčio pabaigoje buvo uždaryti vaikų globos namai „Putinas“.

19 čia gyvenusių vaikų įsikūrė dviejuose bendruomeniniuose globos namuose Marijampolėje ir vienuose grupinio gyvenimo namuose vaikams su negalia.

Lietuvoje veikiančiose 95-iose šalies globos institucijose yra per 3,5 tūkst. globojamų vaikų. Anksčiau pateiktais skaičiavimais, jų išlaikymas globos namuose valstybei kainuoja apie 40 mln. eurų per metus.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius