TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
2016 11 01

Užduotis klaipėdiečiams – surasti miestui pagrindinę eglę

Šiemet Klaipėda lygiuosis į Europos didmiesčius ir pagrindiniu Kalėdų akcentu renkasi ne karkasinę žaliaskarę, o tikrą eglę.
Klaipėdos eglė
Jau tapo įprasta, kad Klaipėdos Teatro aikštėje puošiama karkasinė eglė. Šiemet ieškoma natūralaus šventinio medžio.

Jau keliolika metų Teatro aikštėje buvo statoma karkasinė eglė. Šiemet nuspręsta puošti tikrą, dailiai nuaugusią eglę. Tiesa, nebus atsisakyta ir karkasinės – ji bus statoma Atgimimo aikštėje. Abi eglės bus įžiebtos tą pačią dieną tuo pat metu – gruodžio 3-iąją, 17 val.

Klaipėdiečiai kviečiami drauge paieškoti dailios eglės, tiksiančios Teatro aikštei.

„Jeigu jūsų kieme, mokyklos stadione ar sodybos pakraštyje auga nepaprasto grožio žaliaskarė, kurią norit padovanoti miestui – pamerkite mums akį ir mes susisieksime su jumis. Tiesa, eglutė turėtų būti tokia, jog Kalėdų Seneliui po ja norėtųsi palikti visas savo dovanas“, – sakė šventes mieste organizuojančios įstaigos „Klaipėdos šventės“ atstovė Dalia Grikšaitė.

Pasak organizatorių, dovanojama eglutė turi atitikti tam tikrus reikalavimus – būti tanki ir gražiai nuaugusi, ne žemesnė kaip 8 metrų ir tinkama centrinės Klaipėdos kalėdinės eglutės „pareigoms“ užimti. Nupjauta ir atgabenta į centrinę miesto aikštę eglutė bus organizatorių lėšomis. Pasiūlymų ir eglių nuotraukų organizatoriai lauks iki lapkričio 17 d.

Anot Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė pasakojo, kad kone kiekvienais metais sulaukiama skambučių iš klaipėdiečių. Jie pasakoja matę, ar patys savo kieme auginantys gražias, tiesias egles. Tačiau dažniausiai susiduriama su viena problema – prie medžių sunku privažiuoti, išgabenti iš vietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius