-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 27

Užsienio reikalų ministerija ieško keturiasdešimties būsimų diplomatų

Užsienio reikalų ministerija šią savaitę paskelbė darbo skelbimą būsimiems diplomatams. Bus ieškoma keturių dešimčių žmonių, kurie vėliau galės dalyvauti konkursuose užimti laisvas pareigas ministerijoje. Tačiau kandidatams į rezervą keliami nemenki reikalavimai – bus tikrinamos kandidatų lietuvių ir užsienio kalbų žinios, bendrasis išsilavinimas ir gebėjimai analizuoti situaciją.

Darbo skelbimą Užsienio reikalų ministerija paskelbė pirmadienį. Ji neatskleidžia, kiek kandidatų kreipėsi dėl darbo per pirmą savaitę.

Tačiau susidomėjimas turėtų būti nemažas, nes per pastarąjį tokį konkursą 2011 m. būsimų darbuotojų Užsienio reikalų ministerija atsirinko iš 300 pretendentų.

„Dauguma asmenų iš šio rezervo iki šiol dirba ministerijoje. 2015 metų pradžioje dirbti ministerijoje buvo pasiūlyta paskutiniams asmenims iš rezervo, todėl nuspręsta organizuoti naują konkursą į Lietuvos diplomatinę tarnybą“, – paaiškino Užsienio reikalų ministerija.

Suskaičiavo, kiek trūks

Pasak ministerijos, rezervo dydis nustatytas įvertinus diplomatų kaitą – apskaičiuota, kiek diplomatų per ateinančius trejus metus sulauks 65 metų amžiaus, kiek asmenų kasmet savo noru ar dėl kitokių priežasčių nutraukia diplomato tarnybos sutartį.

Nustatyta, kad į diplomatinės tarnybos rezervą gali pretenduoti patekti aukštąjį universitetinį išsilavinimą įgiję Lietuvos piliečiai nuo 18 iki 65 metų amžiaus, gerai mokantys bent dvi užsienio kalbas ir puikiai lietuvių kalbą.

Be to, kandidatai turi būti nepriekaištingos reputacijos, plačių interesų, komunikabilūs, tinkamos sveikatos ir atitikti teisės aktuose nustatytus reikalavimus, būtinus leidimams dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, žymima slaptumo žyma „Slaptai“ išduoti.

Dokumentų iš kandidatų ministerija laukia iki rugsėjo 18-osios.  

Rašys diktantą

Spalį kandidatai bus pakviesti laikyti egzaminą raštu. Jį sudarys trys dalys: lietuvių kalbos diktantas, bendrojo išsilavinimo testas ir analitinių gebėjimų tikrinimas.

Vėliau kandidatai turės laikyti anglų kalbos egzaminą, o paskutinis žodis dėl jų tinkamumo bus tartas po pokalbio su atrankos komisija.

Istorija rodo, kad daugiausia kandidatų atkrenta per pirmąjį konkurso etapą. Štai 2011 m. nemažai daliai kandidatų koją pakišo klaidos rašant diktantą.

Taip pat daugelis klydo atsakinėdami į klausimus apie Lietuvą garsinančius žmones, bandydami išvardinti tarptautinių organizacijų narius arba atspėti, koks miestas yra kurios valstybės sostinė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius