-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 04 02

Užsienyje dirbantiems tautiečiams – raginimai negrįžti į Lietuvą per Velykas

Valstybės ekstremalių situacijų centro atstovas Giedrius Surplys užsienyje dirbančių Lietuvos piliečių dėl COVID-19 pavojaus prašo ten ir pasilikti, ir negrįžti į mūsų šalį švęsti Velykų.
Giedrius Surplys
Giedrius Surplys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Noriu atkreipti dėmesį tų, kuriems grįžimas į Lietuvą nėra būtinas. Jeigu jūs dirbate užsienyje ir esate susiplanavę velykines atostogas, tikrai kviečiu atsisakyti tų planų. Jūs turėsite 14 dienų praleisti griežtame karantine, griežtoje izoliacijoje.

Policija tikrai akylai stebės ar laikomasi karantino sąlygų. Ir galiausiai, supraskite, kad vietoje planuoto Velykų zuikio savo artimiesiems galite parvežti koronavirusą, net jeigu nejaučiate jokių simptomų“, – ketvirtadienį nuotolinės spaudos konferencijos metu Vyriausybė teigė G.Surplys.

Nors nuo balandžio 4-osios neliks galimybių į Lietuvą sugrįžti keltais, išskyrus maršrutą iš Kylio į Klaipėdą, ar lėktuvais, bus suteikiamos išimtys tiems asmenims, kurie bilietus įsigijo iki balandžio 1 dienos, teigė G.Surplys.

Jis taip pat nurodė du kelius, kuriais į Lietuvą visgi bus galima patekti ir po balandžio 4-osios.

„Tai sausumos kelias per Latviją, nes Talino–Helsinkio keltas dar kelia, jis kels, mano žiniomis, iki balandžio 6 dienos. Taip pat vyksta repatriaciniai „Lufthansa“ skrydžiai du kartus per savaitę maršrutu Londonas–Frankfurtas–Talinas. Taigi, grįžus į Taliną galima sausuma parvažiuoti į Lietuvą“, – kelią nupasakojo G.Surplys.

„Nuo balandžio 4 dienos grįžti į Lietuvą iš Latvijos bus galima tik per Saločių punktą. Aišku, su visa ten būsima grįžtančių asmenų patikra“, – pridūrė jis.

G.Surplys priminė, kad visi sugrįžusieji turės raštu įsipareigoti laikytis 14 dienų saviizoliacijos, bus paimti mėginiai dėl COVID-19.

Visi judėjimo ribojimai nėra taikomi diplomatams bei jų transportui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius