-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 30 /16:38

Užsienyje esantiems lietuviams durys gimtinėn užsidaro

Pirmadienį premjeras Saulius Skvernelis pranešė, kad artimiausiomis dienomis bus priimti sprendimai stabdyti skrydžius ir keltus, grąžinančius Lietuvos piliečius. Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius tikisi, kad paskutinis lėktuvas leisis balandžio 3 dieną, nors anksčiau tvirtino, kad tai įvyks dar praėjusį penktadienį.
Jaroslavas Narkevičius
Jaroslavas Narkevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Plačiau apie tai spaudos konferencijoje pasisakė susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius ir Užsienio reikalų ministerijos kancleris Laimonas Talat-Kelpša.

Ją galite stebėti čia:

J.Narkevičius tvirtino, kad išvis prasidėjus karantinui suorganizuotas 21 specialus skrydis, atskrido virš 3200 piliečių.

„Paskutinis skrydis iš Londono vyks balandžio 3 dieną“, – sakė jis ir akcentavo, kad jis jau pilnutėlis, – grįš 220 keleivių.

Pasak ministro, pavieniams, išsibarsčiusiems piliečiams dar bus galimybių sugrįžti, tačiau tokia galimybė bus labai reta.

„Su užsakomaisiais skrydžiais šią dieną statome tašką“, – sakė ministras.

J.Narkevičius dėkojo sugrįžusiems, kad jie nesibūriuoja, laikosi karantino, nevaikšto, kur nereikia.

Ministro teigimu, piliečių sugrąžinimas nebuvo pigus, tačiau yra tikimybė dalį lėšų susigrąžinti iš ES.

Pajuokaujame, kad galėtume steigti probleminių kelionių agentūrą.

Susisiekimo ministro tikinimu, dar liks galimybių grįžti keltais, tačiau jau ne keleiviniam, o krovininiam transportui.

Užsienio reikalų ministerijos kancleris Laimonas Talat-Kelpša nurodė, kad išvis nuo kovo 14-osios sugrįžti norintys registravosi 6 tūkst. piliečių, o dabar likę tik apie 200 tokių pageidaujančiųjų, bet tik 122 jau yra užpildę pasižadėjimus, kad sugrįžę karantinuosis.

„Pajuokaujame, kad galėtume steigti probleminių kelionių agentūrą“, – šypsojosi kancleris, atsiminęs, kaip sudėtinga buvo kartais organizuoti kelionę net pavieniams piliečiams.

Pasak jo, tie, kurie dar negrįžo, yra „atokiose pasaulio kišenėse“. Pavyzdžiui, Peru džiunglėse, Kolumbijoje, Senegale ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

„Daugiausia Bartolomėjaus saloje – aštuoni“, – sakė jis.

Taip pat JAV 22 nepilnamečiai, studijavę pagal mainų programą, bet jiems jau derinamos kelionės.

Premjeras S.Skvernelis pirmadienį pranešė, kad visi, kas norėjo, jau turėjo laiko sugrįžti.

„Manau, kad buvo duota pakankamai laiko, kas norėjo, tie tikrai turėjo galimybę grįžti. Iki trečiadienio Vyriausybės posėdžio bus parengti sprendimai, pagal kuriuos skrydžiai ir keltai (bet ne krovinių ir prekių tiekimas) bus stabdomi. Išskyrus galbūt tik individualius ir pateisinamus atvejus“, – pareiškė premjeras.

„Daugiau rizikuoti neturime teisės. Ypač kalbant apie žmonių grįžimą iš šalių, kurios šiandien yra tikrų tikriausi viruso židiniai“, – pridūrė ministras pirmininkas.

Anksčiau buvo teigiama, kad paskutinis lėktuvas su piliečiais Lietuvą pasieks penktadienį.

Tačiau Vilniaus oro uoste sekmadienio vakarą bei pirmadienio naktį dar nusileido lėktuvai su Lietuvos piliečiais iš Tenerifės, Frankfurto, Paryžiaus, Londono.

Taip pat sekmadienį į Klaipėdą atplaukė keltai su Lietuvos piliečiais. Viename kelte iš Danijos daugiausia buvo plukdomas krovininis transportas, o dviem laivais iš Vokietijos ir Švedijos atplaukė apie 200 keleivių su lengvaisiais automobiliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius