Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 14

V.Adamkus apie žmonos Almos sveikatą: jokių insulto požymių nebeliko

Prezidento Valdo Adamkaus žmona Alma Adamkienė sėkmingai sveiksta po rugsėjo pabaigoje ją ištikusio insulto – prezidentas ketvirtadienį 15min patvirtino, kad ji jau gydosi namuose ir yra gerokai sustiprėjusi.
Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė
Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Galiu atsakyti vienu žodžiu — puikiai. Nuo šeštadienio Alma yra grįžusi į namus, praleidome puikų savaitgalį kartu, dabar su kiekviena diena ji stiprėja, geriau jaučiasi ir, jeigu taip bus ir toliau, esu tikras, kad su atgimstančiu pavasariu turėsime stiprią, pajėgią, vėl pilną energijos asmenybę namuose ir galėsime visi ja pasidžiaugti“, – kalbėjo buvęs šalies vadovas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė

V.Adamkus sakė pastebintis, jog žmonos nuotaika ir savijauta jau kur kas geresnė, nei buvo ligoninėje, ir dėkoja medikams už nuoširdų rūpestį ir darbą.

„Almos nuotaika labai gera, ji šypsosi, nes ligoninėje matydavau iš jos veido, kad ji turi atlikti pareigą, būti ligoninėje, bet visą laiką jos mintys turbūt sukosi namuose. Esu be galo dėkingas Lietuvos medikams, kurie ją prižiūrėjo, rūpinosi, rodė ypatingą dėmesį“, – kalbėjo Jo Ekscelencija.

Pasak V.Adamkaus, žmona dabar laikosi tam tikro jai skirto režimo, atlieka pratimus, o insulto požymių jau visiškai nebelikę – tik po gydymo likęs nusilpimas.

Šiuo metu neturime jokių planų, nes dabar svarbiausia —ramybė.

„Dabar problema yra tik silpnumas. Visos tos dienos, praleistos ligoninėje, paliko nusilpimo požymius. Bet atlikdama pratimus ji vis labiau stiprėja. Šiuo metu neturime jokių planų, nes dabar svarbiausia—ramybė. Stengiamės neperlenkti lazdos, atlikti viską, ką reikia, ir greitai grįšime į normalią padėtį“, – sakė prezidentas.

Ligoninėje A.Adamkienė atsidūrė rugsėjo pabaigoje, kai V.Adamkus rado ją namuose be sąmonės. Sveikatos problemų ji turėjo ir praėjusią žiemą, kai susirgo virusine liga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius