Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 13

V.Čmilytė-Nielsen apie šalyje įvestą griežtą karantiną: mūsų laisvė nėra absoliuti

„Negaliu nepritarti Vyriausybės sprendimui dėl karantino griežtinimo. Taip, tai varžo mūsų laisves, bet matant gyvybes, kurias Covid-19 pasiglemžia kasdien, privalome priimti sprendimus, kurie pakeistų situaciją“, – sekmadienį vakare „Facebook“ paskyroje rašė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Mačiau šį savaitgalį socialiniuose tinkluose plintančią informaciją, neva liberalai anksčiau pasisakė prieš karantiną, o dabar jau ruošiasi visus „uždaryti“. Kaip ir būdinga melagienoms bei informacinei manipuliacijai, mano ir mano kolegų žodžiai išimami iš konteksto, neminint, kokioje situacijoje buvo pasakytas vienas ar kitas sakinys“, – toliau rašė ji.

„Tad priminsiu, – pridūrė ji. – Mano pasisakymai dėl to, kad negalima Seimo eliminuoti, aktualūs ir dabar. Pavasarį buvo mėginimų Seimą „patraukti“ nuo veiklos. Dabar tokių ketinimų nėra, netgi priešingai, daroma viskas, kad Seimas galėtų dirbti bet kokiomis sąlygomis. Praėjusią savaitę buvo priimtos statuto pataisos, leidžiančias Seimui dirbti nuotoliniu būdu.

Karantino būtinybės neneigėme.

Antra – karantino būtinybės neneigėme, tačiau nuolat kalbėjome apie kriterijus, kurie būtini, kad mes matytume, kur ir kaip einame. Kad suprastume, kodėl priimami vieni ar kiti suvaržymai, ir kokie turi būti rezultatai, kad būtų lengvinami draudimai. O ne pagal vieno ar dviejų asmenų nuotaiką. Tikiu, kad naujoji Vyriausybė elgsis nuosekliai, pildysis ir kriterijai, ir jų laikymasis tikrai nebus parodomasis.

Mūsų laisvė nėra absoliuti, ji negali tapti grėsme visuomenei. Mes turime priimti suvaržymus tam, kad gyventų mūsų artimieji, draugai, kolegos, kaimynai.

Taip, mes nuosekliai pasisakome prieš visuotinį persekiojimą, pavyko pavasarį pasipriešinti brukamam sekimui per telefonus. Manau, šią Vyriausybę, kaip ir koaliciją, sudaro demokratiją gerbiantys politikai, todėl tokių grėsmingų sprendimų nebus.

Keiskime abejingumą supratingumu ir sąmoningumu.

Tai – mūsų ateitis. Pradėkime pasitikėti sprendimais. Nuo to priklauso, kiek mūsų sutiks 2021 metus.

Jeigu liksime abejingais, artimųjų su naujais metais gali nebepasveikinti virš 300 žmonių.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius