Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 03 23

V.Čmilytė-Nielsen: „AstraZeneca“ vakcina ketina pasiskiepyti 32 Seimo nariai

Aukščiausi valstybės politikai skiepijasi nuo koronaviruso: tai padarius prezidentui Gitanui Nausėdai, Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen, premjerei Ingridai Šimonytei ir keliems ministrams, „AstraZeneca“ vakcina užsiregistravo pasiskiepyti ir 32 parlamentarai.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Olgos Posaškovos / lrs.lt nuotr.

„Žinau, kad šiandieną ketina skiepytis 32 Seimo nariai. Tačiau normalu, kad jie yra pasiskirstę dienomis. Taigi visas srautas vieną dieną nesiskiepys ir bus sudarytos galimybės skiepytis iki šios savaitės pabaigos. Taigi ir rytoj, ir poryt, ir penktadienį“, – antradienį prieš Seimo plenarinį posėdį žurnalistams sakė V.Čmilytė-Nielsen.

Ji tikisi, kad nuo koronaviruso pasiskiepys dauguma parlamentarų. Seimo pirmininkė teigė, kad palyginti nedidelė dalis kolegų yra persirgę ir turi imunitetą. Kitus ji ragino skiepytis.

Tiesa, kai kurie Seimo nariai yra pasiskiepiję anksčiau, nes pateko tarp prioritetine tvarka vakcinuojamų asmenų grupių.

„Žinau, kad prieš kelis mėnesius dar Antanas Vinkus buvo pasiskiepijęs, nes patenka į tą amžiaus grupę. Tai, matyt, vyresni yra patekę. Tačiau dabar tikslaus skaičiaus pasakyti negaliu“, – apie tai, kiek parlamentarų jau yra pasiskiepiję nuo COVID-19 anksčiau, kalbėjo Seimo pirmininkė.

Seimo nariai, anot V.Čmilytės-Nielsen, gali skiepytis tik „AstraZeneca“ vakcina.

Parlamentarams yra sudaryta galimybė testuotis dėl koronaviruso. Seimo pirmininkės žiniomis, didelė dalis tuo naudojasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius