Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 17

V.Čmilytė-Nielsen į Konstitucinio Teismo teisėjus siūlo Seimo teisininką A.Kabišaitį

Seimui kitą antradienį bus teikiami kandidatai į Konstitucinio Teismo (KT) teisėjus: advokatė Giedrė Lastauskienė, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjas Algis Norkūnas ir Seimo kanceliarijos Teisės departamento vadovas Andrius Kabišaitis.
Temidė
Temidė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen atstovas spaudai Paulius Žeimys BNS patvirtino, kad parlamento vadovė į KT siūlo A.Kabišaičio kandidatūrą, ji bus pateikiama antradienį kartu su prezidento Gitano Nausėdos ir LAT pirmininkės Sigitos Rudėnaitės teikiamais teisininkais.

Prezidentas G.Nausėda advokatės G.Lastauskienės kandidatūrą pateikė dar praėjusią kadenciją, tačiau Seimas ją atmetė, kaip ir du kitus kandidatus, LAT teisėją A.Norkūną ir tuometinio Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio pasiūlytą buvusios KT kanclerės Ingridos Danielienės kandidatūrą.

Prezidentas G.Nausėda po balsavimo teigė pakartotinai teiksiantis tą pačią kandidatūrą į KT teisėjas, analogiškai po kelių mėnesių pasielgė ir LAT vadovė S.Rudėnaitė.

V.Pranckietis po žlugusio balsavimo dėl KT teisėjų registravo nutarimą dėl kitos kandidatūros – A.Kabišaičio.

Seimas balandį atmetė visus tris kandidatus į KT teisėjus. Tuomet kaip pagrindinis priekaištas kandidatams minėta, jog jie nėra konstitucinės teisės specialistai.

Konstitucija numato, kad Konstitucinis Teismas kas treji metai atnaujinamas vienu trečdaliu. Teismą sudaro devyni teisėjai, skiriami devyneriems metams ir tik vienai kadencijai.

Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo bei teisėjų Gedimino Mesonio ir Vyto Miliaus kadencija baigėsi kovo 19 dieną. Jie eina pareigas, kol bus paskirti nauji teisėjai.

KT teisėjus skiria ir atleidžia Seimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius