Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 05 16

V.Čmilytė-Nielsen: kaltinimai opozicijai dėl neprisiimtos atsakomybės – iš piršto laužti

„Kaltinimai opozicijai, kad neva opozicija neprisiima atsakomybės, yra iš piršto laužti dalykai. Nebuvo ko prisiimti, nes nebuvo jokių veiksmų. Buvo tik žodžiai. O kai žodžiai yra keičiami kas savaitę, nauji žodžiai atsiranda, naujos nuomonės, jokių veiksmų mes ir negalėjom imtis“, – sako opozicijos lyderė, Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime seniūnė Viktorija Čmilytė-Nielsen, vertindama LVŽS poziciją dėl tolimesnio darbo valdančioje daugumoje.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anksčiau pralaimėjimo prezidento ir Europos Parlamento rinkimuose atveju svarsčiusi trauktis iš valdančiosios daugumos, LVŽS frakcija, kaip pranešė frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis, nutarė daugumoje likti ir „prisiimti atsakomybę“.

„Kadangi matome, kad niekas kitas jos nesiruošia prisiimti“, – teigė jis.

Savo ruožtu V.Čmilytė-Nielsen ragino neskubėti daryti išvadų. Ji teigė, kad išsakytas siekis nesėkmės atveju trauktis iš valdžios buvo blefas.

„Siūlau palaukti kito antradienio. Praėjusios savaitės ketvirtadienį Valstiečių frakcija vienbalsiai nutarė palikti valdžią pralaimėjimo atveju. Antradienį sprendimas vėl priimtas vienbalsiai, bet jau likti valdžioje. Vidutiniškai kartą per savaitę keičiasi nuomonė. Tikrai nedaryčiau skubotų išvadų“, – teigė ji.

„Tačiau rimtai kalbant, tai atrodo nesolidžiai. Atrodo toks blaškymasis. O kita vertus, opozicijos pats pirmasis vertinimas ir buvo, kad tai yra blefas ir rinkimų strategijos dalis. Šis vertinimas visų tų skambių pareiškimų buvo teisingas nuo pat pradžių“, – komentavo opozicijos lyderė.

Teiraujantis, kaip nuomonių kaita veikia darbą Seime, bendradarbiavimą su valdančiaisiais, V.Čmilytė-Nielsen teigė, kad bendradarbiavimo nėra daug.

Sunku bendradarbiauti su neprognozuojamais politikais.

„Jie neprognozuojami. Mano vertinimu, vienas žmogus, būtent frakcijos seniūnas, viską sprendžia. Matyt, kokia jo būna nuotaika, ką jis sugalvoja, tą ir sako. Partnerystės, bendradarbiavimo nėra daug, nes sunku bendradarbiauti su neprognozuojamais politikais“, – kalbėjo politikė.

Antradienį LVŽS frakcija rinkosi į porinkiminį posėdį. Kaip teigė frakcijos seniūnas R.Karbauskis, jo metu pasilikimo valdančiojoje daugumoje klausimu visi pasisakė už tai, kad LVŽS „prisiimtų atsakomybę“.

Tiesa, balsavimo šiuo klausimu nebuvo.

Ar LVŽS tęs darbus valdančiojoje daugumoje, R.Karbauskio įsitikinimu, paaiškės tada, kai bus išrinktas naujas šalies vadovas.

Šį klausimą penktadienį svarstys LVŽS taryba. Ji balsuos ir dėl pasitikėjimo R.Karbauskiu bei premjeru Sauliumi Skverneliu.

Dar prieš pirmąjį prezidento rinkimų turą LVŽS frakcijos lyderis R.Karbauskis paskelbė, nesėkmės prezidento rinkimuose atveju (jei premjeras S.Skvernelis nepateks į antrąjį rinkimų turą, o taip ir įvyko) ir pralaimėjimo Europos Parlamento rinkimuose atveju (jei nepavyks padidinti turimų balsų skaičiaus) LVŽS trauksis iš valdančiosios daugumos.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Skvernelis ir Ramūnas Karbauskis

Savo ruožtu į antrąjį prezidento rinkimų turą nepatekęs S.Skvernelis pranešė, kad liepos 12-ąją, kai prisieks naujasis prezidentas ir Vyriausybė turės jam grąžinti įgaliojimus, atsistatydins.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius