Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 09

V.Čmilytė-Nielsen argumentams prieš naujus mokesčius pastiprinti ištraukė senus premjero žodžius

Argumentus prieš valdančiųjų siūlomus mokesčius liberalė Viktorija Čmilytė-Nielsen socialiniame tinkle iliustruoja premjero pažadu jų nedidinti. Tiesa, paminėti, kad Sauliaus Skvernelio įrašui – dveji metai, Seimo narė pamiršo.
Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Saulius Skvernelis
Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Saulius Skvernelis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Per pastarąsias savaites valstiečiai paskelbė apie mokesčių reformos korekcijas ir planuojamus naujus mokesčius. Jų nauda, atrodo, nelabai viršys 100 milijonų eurų per metus. Žmogui daug, valstybei – lašas“, – socialiniame tinkle dalinasi Liberalų Sąjūdžio frakcijos vadovė.

Įrašą lydi nuotrauka, kurioje – įrašas S.Skvernelio socialinio tinklo paskyroje. Įraše premjeras pažymi, kad Vyriausybė naujų mokesčių nesvarsto ir įvesti neplanuoja. Nuotraukoje galima įžvelgti, kad prie premjero įrašo „patinka“ paspaudė ir prezidentas Gitanas Nausėda.

Tai yra tiesa. Įrašas, kuriame premjeras tikina, kad Vyriausybė neplanuoja įvesti naujų mokesčių išties parašytas S.Skvernelio socialinio tinklo paskyroje. Įrašas išties patiko G.Nausėdai.

Vis dėlto premjero žodžiai socialiniame tinkle pasirodė 2017 m. rugpjūtį. Tuo metu G.Nausėda vis dar patarinėjo SEB banko vadovui Lietuvoje.

Tačiau nei V.Čmilytės-Nielsen įraše, nei jį lydinčioje nuotraukoje metai nepateikti, todėl susidaro įspūdis, kad premjero žodžiai išsakyti ne prieš dvejus metus, o neseniai.

15min V.Čmilyte-Nielsen teigė žinanti, kad įrašas premjero paskyroje nėra naujas. Pažymėti metus politikė pamiršo netyčia.

„Netyčia (nepažymėjau – aut. past.). Mačiau, kad rugpjūčio 9 diena pažymėta. Turėtų būti ir metai, bet gal nesimato. Aš pasitikrinau, nes ir man pačiai įdomu buvo“, – sakė parlamentarė.

Vis dėlto politikė teigė mananti, kad nors S.Skvernelio įrašas – senas, jo tekstas yra aktualus ir šiandien.

V.Čmilytė-Nielsen žadėjo pridėti tikslią premjero pasisakymo datą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius