Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 16

V.Čmilytė-Nielsen: siekiantys Ž.Pavilionio atstatydinimo pasiduoda provokacijai

Opozicijos atstovai, siekiantys konservatoriaus Žygimanto Pavilionio atstatydinimo iš Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininko pareigų, patys pasiduoda kiršinimo provokacijai, sako Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.
Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Priimti sprendimus remiantis provokacija būtų labai netoliaregiška ir būtų tiesiog klaida“, – Žinių radijui trečiadienį sakė parlamento vadovė.

Anot jos, inicijuojant nepasitikėjimą Seimo komiteto pirmininku ir grindžiant jį apsimetėlių iš Rusijos provokacija, būtų sukurtas pavojingas precedentas kartu parodant, kad tokie išpuoliai prieš Lietuvos politikus gali būti sėkmingi ir pasiekti skaldymo tikslų.

„Tie politikai, kurie kelia klausimą dėl tinkamumo (Ž.Pavilionio – BNS) būtent siedami su šia provokacija, sukuria ar mėgina sukurti labai pavojingą precedentą ir dar labiau paskatinti priešiškų valstybių tokius veikėjus toliau kiršinti mūsų politikus ir siekti savo tikslų. O tas tikslas paprastas – kad mes skaldytumėmės, kad užsienio politikoje, kur tikrai iki šiol buvome labai vieningi, būtume mažiau vieningi ir kad būtų daugiau sumaišties“, – sakė V.Čmilytė-Nielsen.

Seimo opozicija antradienį surinko apie pusšimtį parlamentarų parašų, kad Ž.Pavilionis dėl savo kalbos su rusų apsimetėliais būtų atstatydintas iš URK pirmininko pareigų.

Rusijos pokštininkai, žinomi pravardėmis „Vovan“ ir „Lexus“, su Ž.Pavilioniu susisiekė šių metų pavasarį, jis manė kalbantis su Rusijos opozicionieriumi Leonidu Volkovu. Tačiau įrašas paskelbtas tik neseniai.

Vaizdo įraše Ž.Pavilionis dėsto savo ir valdančiųjų požiūrį įvairiais užsienio politikos klausimais, o pokalbio pabaigoje paragina pašnekovą nekreipti dėmesio į prezidento Gitano Nausėdos požiūrį ir pavadino prezidentą „simboliniu“.

Į apsimetėlių iš Rusijos spąstus patekęs Ž.Pavilionis teigė esąs įsitikinęs, kad nepadarė žalos Lietuvos interesams. Jis tikino, kad po šios atakos būtina solidžiai reaguoti – išmokti pamokas ir pasiruošti galimoms būsimoms atakoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius