Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 03 07

V.Grubliausko padėka Klaipėdai: „Įtampa mano šeimai – tai randai jų sielose nuo mano darbo pasekmių“

Dvylika metų Klaipėdai vadovavęs Vytautas Grubliauskas padėkojo klaipėdiečiams ir šeimai, kur palaikydavo ir sudėtingiausiomis akimirkomis. Taip pat jis linkėjo būsimam merui nepamiršti duotų pažadų.
Vytautas Grubliauskas
Vytautas Grubliauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

V.Grubliauskas ketvirtą kartą bandė siekti uostamiesčio mero posto. Į Klaipėdos tarybą jis buvo išrinktas 2011-aisiais su Liberalų sąjūdžiu. Suformavus koaliciją, V.Grubliauskas tapo meru.

Sėkmingi buvo ir 2015-ųjų rinkimai. 2019-aisiais V.Grubliauskas subūrė komitetą ir po antrojo turo laimėjo rinkimus. Komitetas iširo, V.Grubliauskas buvo patikinęs, kad mero posto nebesieks. Tačiau praėjusių metų pabaigoje pranešė įsiliejęs į socialdemokratų gretas ir ketvirtą kartą bandys tapti trečio pagal dydį Lietuvos miesto meru.

Tačiau šie rinkimai nebuvo jam palankūs ir sekmadienį, nesulaukę vidurnakčio, jo komandos nariai išsiskirstė iš „Ararat“ viešbučio, kur laukė rinkimų.

V.Grubliauskas rinkimuose liko penktas, kai surinko 7,54 proc. balsų. Rinkimų naktį jis teigė dirbsiantis miestui iki pabaigos. Pirmadienį paryčiui išskrido į suplanuotą komandiruotę.

Tiesa, V.Grubliauskas ir toliau dirbs miesto taryboje – į ją jis pateko su socialdemokratų sąrašu.

Antradienio vakarą politikas pasidalino jautriu įrašu savo feisbuke.

Jis padėkojo balsavusiems klaipėdiečiams. Drąsino tarybos naujokus. Linkėjo jiems netapti „patogiu įrankiu“ patyrusiems politikams.

„Besąlygiškai gerbiu klaipėdiečių verdiktą, vertinu tai kaip puikią gyvenimo pamoką, pripažindamas, kad pasiruošęs ją išanalizuoti ir gerai išmokti. Sukaupta didžiulė ir vertinga patirtis tame darbe bent jau man tai didžiulė vertybė ir turtas, kuriuo tikrai esu pasiruošęs dalintis, jei tik kam to reikės“, – rašė V.Grubliauskas.

Jis pabrėžė, kad tarnystė gimtajam miestui nesibaigs niekada.

Politikas teigė nesigailintis savo pasirinkimo, nes nieko neišdavė ir nuo nieko nepabėgo. Priminė, kad nepriklausė jokiai partijai ir buvo laisvas daryti sprendimus.

„Tikiuosi, kad visi skambūs šūkiai, kurių gausa puošė visą rinkiminę kampaniją, netaps neįvykdytų pažadų ir neįgyvendintų lūkesčių šukėmis, o savo ruožtu pažadu, kad tikrai pasistengsiu, kad tai nebūtų pamiršta ir tai nebūtų nurašyta“, – rašė V.Grubliauskas.

Kartu jis padėkojo savo šeimai ir paatviravo, kad artimiesiems teko nemenkas išbandymas. „Tos milžiniškos emocinės perkrovos, pastovi emocinė ir psichologinė įtampa mano šeimai – tai randai jų sielose nuo mano darbo pasekmių. To nenupasakosi, to neparodysi, tai galima tik patirti, bet nuoširdžiai linkiu niekam to nepatirti“, – jautriai rašė V.Grubliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius